Нема што да се додаде све си кажаа дечките.Јас едино го оставам да кисне 48-часа(овој совет ми го кажал еден пријател, стар рибарски волк) и потоа се вари 30-тина минути,откога ке проврие водата,на тивко 1-1,5 на ринглата,
додека не се појават белите никулци. А водата во која се варени ја користам кога правам припрема со прашкаста прихрана,или ја дотурам на крај кога варам пченка.
Само еден совет од пријателот,да не се претерува со конопот,да се прихранува само со усул бидејки е доста атрактивен за било која риба па може да ја игнорира другата прихрана,мамец и сл.
kolega, Carparius, a dali spored tebe bi trebalo da se dodade ili dodavas sol i chilli ili nekoj drug atrktor, kako sto e navedeno vo videoto na tafta t.e kaj anglicanive
Солта е доста атрактивен зачин,а во случајот е и конзерванс.
Солта ја употребувам,али за чилито не знам не сум ставал од тој зачин.
Мое мислење е ке се неутрализира природната арома на конопот кој сам по себе е атрактивен за сите видови риба кој се омнивори.
Експериментирај па сподели искуство.
_________________
И нај лукавите риби гладта ги носи на јадица.