Keltan ne ja gledam poentata na tvojot tekst so toa sto si me citiral.ubavo napisav temata e aromata kolku e vazna, znaci i da se zadrzime na nea .jas smetam deka e bitna i kako sto napisav predhodno sekoja aroma ne e ista site moze da mirisaat na jagoda no ne lovat site ednakvo najverojatno zavisi od nosacite na miris od komponentite od koi se izraboteni.
Ova e veke nadvor od temata.sekeracot koi go spomna isto taka ne e isto da go koristis zamrznat,direkno od samiot klas i konzerviraniot i tie ne se ednakvo atraktivni t.e lovni
Poentata e deka aroma ima vo sekoj mamec sto go koristime za lov na krap , sakale nie ili ne .Deka e vazna dovolno kazuva faktot sto go lovime i nojce , koga e nevozmozno da go vide mamecot . Drugo sto proizleguva kako zaklucok od mojot post e JACINATA na aromata-mirisot ..kolku e potrebno da bide jaka za da krapot ja najde . . .e slatkoooo prasanje, posebno ako tuka ja vklucime negovata prirodna hrana i se prasame kolkava aroma ima edna skolka , edno polzavce , eden gamarius , eden plankton ili raznite crvi ili edna drenka ,malina sliva ili dudinkata od Hutchinson . . . .
Ili pak mozebi imaat nekoj drug signal ?
@Martin .greska si ...krapot MOZE da oseti vkusot bez da ja dopre i progolta hranata ..citaj povtorno za negovite setila i kako funkcioniraat
I aman ne navleguvaj vo toa dali krapot znae ili ne sto e banana ...nema potreba da se zamarame so toa plus nikogas nisto nema da dokazeme . I kako mozes da tvrdis deka tecnite aromi se poefikasni ? Dali toa znaci deka praskastite aromi ne ja rabotat potpolno ISTATA funkcija vo boilata ?A bi te prasal .. kolkav toa prostor mislis deka moze da pokrie tvojata aroma od 5ml raspredeleni vo 1kg testo ili 400 topcinja i zosto mislis deka toa ce go napravi pobrzo ? Izgleda ne go procita ubavo tekstot sto go staviv ovde . .. .
@ Marks , milion pati zamoliv da otvorite eden del kade ISKLUCIVO ce si pisuvate za takmicarski krapski ribolov ...vaka normalno deka ce se mesaat mnogu raboti
@kladofora, sto se odnesuva do ista aroma , razlicna firma i ovaa raboti onaa ne e druga prikazna i teska za dokazuvanje .Od Ph vrednost na voda , pa temperatura na voda pa kakvo e dnoto pa od samiot miks ,mislam drugite tecnosti i hemii vo nego ..ima milion faktori koi mozat da vlijaat na toa . .