ароми, заблажувачи, додатоци, бои
која хемија и на каква вода ви се има покажано најдобро ?
фирми производители, позитивни и негативни критиќи за истите.
за дива вода: “напукана“ со хемија бојла или препорачано дозирање?
па повелете
да слушнеме нешто повеќе и на оваа тема
Години наназад успеав да соберам огромна палета на хемија,од различни фирми,а не сум потрошил ни една третина од тоа што го имам..не можам сега да набројувам зошто листата е стварно голема...ќе останам на тоа дека squid & octopus на Solar(DT немам работено а многу колеги основано го фалат) и strawbwrry jam на Richworth ми се најомилените ароми и најповеќе поверение им поклонувам...
Од фирми Solar ми е неприкосновен,го работев и уште работам одредени продукти од Nutra baits,Richworth,по нешто од SBS а во последно време експериментирам(добри резултати) и од Mainline...
За дива вода моја препорака е што послаба а поквалитетна хемија,значи дозирањето е пола и помалку отколку пропишаното...да не заборавиме на сетилата на крапот,не значи дека ако на нас слабо ни мириса дека истото е и кај него...
За почетниците можам да препорачам само да не се залетуваат и купуваат свашта,зошто на крапскиот бизнис му нема крај...да се одлучат на неколку ароми и тие да си ги форсираат,значи сами да се ограничат...
...под основна хемија за секој микс би препорачал:-арома(мирис по желба),стимулин амино,засладувач(во зависност месна или овошна арома),бетаин,робин ред......сето друго што се користи од хемијата не дека не е потребно,ама многу работи се и префорсирани,останува на мисла на крапскиот егоизам...е и ова да имав да ставам повеќе ќе ми работеше боилата....
...сепак посебен акцент би му дал на миксот..!!!!...добар микс работи и со многу малку,дури и без хемија...е тоа е за во друга тема...