Keltan ne ti ja razbiram poentata vsusnost ti si protiv da se kupuvaat odnosno upotrebuvaat razni dodatoci od firmite za krapski ribolov ili pogresno te svativ?
Ne , ne sum protiv .Koj sto saka i misli deka e podobro toa neka koristi .Jas samo pokusavam ponekogas da kazam deka za se sto ni prodavaat tie firmi ima zamena , cesto mnogu pokvalitetna i poefikasna . . .. a vo najmala raka isto efikasna
Nego da se vratime na mirudiive od Risteto .Vaka decki , najverojatno site ne interesira krapot sto pobrgu da ja najde a potoa ja lapne nasata boila .I koga ja lapne da mu se bendisa ..a uste povejce da mu se bendisa koga stigne vo crevceto . Znaci prvo treba da ja najde a za da ja najde ni trebaat takvi INSTANT atraktori . Takvi mozat da bidat samo raboti rastvorlivi vo voda i za da ne skokne nekoj odma ..nivnata topivost PLUS poleka oslobodiva i tvrdi sostojki od miksot ..A koi se takvi sostojki spomenati vo ovaa tema .. zaklucete sami ! Ponataka , rekovme treba da mu bide vkusna ...Koj raboti od site ovde toa go pravat ne e ama ic tesko da se zakluci .nekoi gi imaat dvete osobini koi gi spomenav I ostanuva osetot vo crevceto ..e toa e druga prikazna vejce .I tuka imame INSTANT atraktori a toa ne e ribino brasno od nikoj vid tuku jaglenhidratite , secerite .. .. ENERGIJATA go dvizi ovaj svet pa i krapot .Meso krapot ima kolku saka vo prirodnata hrana ..ama blago ne . .A energija e sogoruvanje na seceri ..i ne e isto da salce i proteini pretvaras vo seceri ili direkt od crevce vo krvotok da gi koristis od hranata koja si ja krkal.Prejadi se svinsko , jas samo raka suvo grozje i ce udrime ugore po planina .. pa da vidime koj do kade ce stasa .Znaci jas sum pobornik na ekspresna energija ..ne od zalihi salce ili tek posle dva saata da osetam napliv na energija od svinskoto
Malku zabegav ama seta sustina so boilata e pretstavena , se razbira kako jas ja svajcam . Ostanuva na vasata imaginacija kako da na svoj nacin sklopi edna LOVNA boila . .a gi ima milioni-milijardi lovni ..dali soleni , luti , blagi ..kiseli ..ili
U MAMU MU vas izbor ....samo nemojte da se razocaruvate prebrzo .Nema majstor sto lovi krap koga mu tekne . . . .carobna boila niti postoela niti ce postoi nekogas a ni caroben dodatok ili atraktor ..
Sum lovel i na solena i na luta i na blaga , ne sum primetil razlika , barem jas .Samo pazete koga pisuvame blaga -solena -luta pisuvame samo za VKUSOT ...nema nikakov problem da napravite mesna boila blaga ili polna seceri-jaglenhidrati a LUTA ili SOLENA da bide.Ova go napisav najpovejce za tie sto cesto na PP baraat sovet ili pojasnuvanja sto sakal nekoj nedoiskazan avtor da kaze
PS .Od blago koristam nerafinirani seceri , prekrasen vkus i aroma .. fructoza . . glukoza-grozdov secer
http://hr.wikipedia.org/wiki/Glukoza . .. i se razbira od Vitalija
http://www.vitalia.com.mk/prirodni-zasladuvaci.nspx