Ицо, си користел ли ти интровит и што мислиш за него ?
ne, ne ni go znam,,a ne ni me interesira, samo edno znam, amino kiselinata krapot ja saka poradi vkusot , drugo do nekade i sto ja razgraduva hranata samo ne varena toa sigorno, i treto sto mozes so nea da izmesas sostojki i da gi balansiras podednakvo za da dobies vkus po tvoja zelba,,,
tecniot betein e podobar kako atraktor i niogas ne mozes da preteras so nego u krapskiot ribolov, sto i samiot krap go saka so negovata blazina i negoviot specificen vkus,, ne miris,,
e sega ima edna dobra strana beainot za mesanje na hemija,, znaci negoviot odnos so ovbicna aroma e 50 na 50 za da neutraliziras nesto ili da olabavis, sto znaci toa...
ako sakam da izmesam 2 aromi , a se premnogu jaki da gi olabavam i da gi dodeteram kako jas sto sakam, no ne i jas kako stosakam, ako na vremeteo sto sbs gi pravese,,
so tecniot betain gi neutraliziriam pola aroma pola betain i izleguvaat dobro d samit seker unego i gi neutralizira i oabavuva samo treba da stojat najmalku 2 dena izmesani,,
istite tie aromi, za da gi dteras kako so betainot, treba da pravis razmer 4 sprema 1,, znaci na 100ml aroma 400ml amino krapska kiselina, osven stimuli aminoto od solar koe so nego e 3 sprema eden,,,,,
sega dali ke me svatis sto pisav i ne e bitno, no kiselinive gi ima premnogu i smetamdeka ne treba da se zamarate so nesto sto ne e potrebno.......
a vie majstori drveni, koga ke vi go procitam ona , mene mi rabotese, kosa mi se kreva,,
abe kaj moze amino kiselina da raboti ako nemas dobra mix alooooooooooooooooooooo mislete sto pisuvatemmm,pn e 90% top boiLA
toa e edno,,so toj mix treba boila da napravis, toa e drugo.
so taa boila treba da srabotis, toa e treto,
i cetvrto,, gledaj vreme i mesto da pogodis,, e ova na gogo mont ne vazi .aj pozdrav