www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 1:18 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: KOGA KOJA BOILA?
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 13, 2011 7:13 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
ako e taka ednostavno aj objasnimu zosto cel kilogram obicni boili kostaat primer 10evra,a od druga strana kutivce od 10-15komada pop up kostaat 12evra,tvoja sreca sto dadov zavet da ne pisuvam tuka :lol: :lol: ima razlika do nebo i nazad samo ti u ovaa faza nemozes da gi razberes
ova sinoto mi go pisa filip030682 na privatna poraka pa bi sakal da mi ja objasni razlikata

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 13, 2011 8:16 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 11, 2010 3:27 pm
МислењаCOLON184
Мали ич не се секирај...основата ја имаш сватено...работите најубаво се учат чекор по чекор и со пробување на вода,да,има огромна разлика,и во цената и во составот и во начинот на презентирање како мамец...важно е тоа,дека си сватил што е што,зошто и како,по константно употребување и излегување на вода,одговорите на многу работи сами ќе си дојдат...само продолжи напред со крената глава...бистро ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 13, 2011 9:47 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Млад Риболовец НапишиCOLON
ako e taka ednostavno aj objasnimu zosto cel kilogram obicni boili kostaat primer 10evra,a od druga strana kutivce od 10-15komada pop up kostaat 12evra,tvoja sreca sto dadov zavet da ne pisuvam tuka :lol: :lol: ima razlika do nebo i nazad samo ti u ovaa faza nemozes da gi razberes
ova sinoto mi go pisa filip030682 na privatna poraka pa bi sakal da mi ja objasni razlikata
Младо едно од основните непишани правила на риболовните форуми е да не се објавуваат приватните пораки(затоа и се викаат приватни) Сега излегуваш младо шпионче :D ......исклучок има ако некој крајно те навредува и ти се заканува,па да видиме и ние...и преземеме нешто :!:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 1:29 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Dragan.S НапишиCOLON
...Јас лично преферирам во поладна вода боила со естер арома или на алкохолна база,крапот е малтене целиот на дно каде што е групиран и му е потопла водата,алкохолот цури и се шири хоризонтално,...во потоплите месеци можеш да го пронајдеш во повеќе слоеви,односно таму каде што нему најмногу му одговара термо климата и струењето на водата,па за да го спуштиш на дно на хранилиште,употребувај арома на улјена база,цури вертикално и крапот полесно ја пронаоѓа,не се исклучува можноста и за мешање на овие ароми,....а за млечна се уште немам слушнато,мада млеко у прав употребувам во миксовите и за ладна и за топла вода...ако мислеше на кремасти ароми тоа е веќе друга приказна... ;)
А овошје или месо...нема битна разлика......!!!!!!
Samo bi dodal deka vo dosta poladna voda (zavisi sekako i kolkava dlabina ima vodata,reka,ezero...) ne mora da znaci deka krapot e na dnoto.vodata e najteska na 4,2 C° ,toa znaci deka sleguva na dnoto i pojasot na potopla voda ce bide malku pogore.I sega ideme vo situacija da treba da go namamime dolu? znaci ni trebaat aromi,atraktori sto odat prema povrsinata..Ali kako sto napisav zavisi od voda do voda.A sto se odnesuva ovosna ili mesna? pa i ovosnata moze da bide mesna,zavisi od mandzata :D Po mene nema razlika,mozebi polesna boila(vo hranlivi edinici) podobro,sepak ladna voda spor metabolizam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 2:51 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 11, 2010 3:27 pm
МислењаCOLON184
Keltan НапишиCOLON
Dragan.S НапишиCOLON
...Јас лично преферирам во поладна вода боила со естер арома или на алкохолна база,крапот е малтене целиот на дно каде што е групиран и му е потопла водата,алкохолот цури и се шири хоризонтално,...во потоплите месеци можеш да го пронајдеш во повеќе слоеви,односно таму каде што нему најмногу му одговара термо климата и струењето на водата,па за да го спуштиш на дно на хранилиште,употребувај арома на улјена база,цури вертикално и крапот полесно ја пронаоѓа,не се исклучува можноста и за мешање на овие ароми,....а за млечна се уште немам слушнато,мада млеко у прав употребувам во миксовите и за ладна и за топла вода...ако мислеше на кремасти ароми тоа е веќе друга приказна... ;)
А овошје или месо...нема битна разлика......!!!!!!
Samo bi dodal deka vo dosta poladna voda (zavisi sekako i kolkava dlabina ima vodata,reka,ezero...) ne mora da znaci deka krapot e na dnoto.vodata e najteska na 4,2 C° ,toa znaci deka sleguva na dnoto i pojasot na potopla voda ce bide malku pogore.I sega ideme vo situacija da treba da go namamime dolu? znaci ni trebaat aromi,atraktori sto odat prema povrsinata..Ali kako sto napisav zavisi od voda do voda.A sto se odnesuva ovosna ili mesna? pa i ovosnata moze da bide mesna,zavisi od mandzata :D Po mene nema razlika,mozebi polesna boila(vo hranlivi edinici) podobro,sepak ladna voda spor metabolizam.
...алелуја.....среќа што до сега немам сретнато ама баш никаде дури и на нет да испод 6 степени над нула(температура на вода)е фатен крап...под таа температура е тотално не активен а најмалку му е дошло до манџа....можда па Келтан ќе не просветле со некој линк ...!!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 3:00 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
aleluja.... citas li sto pisuvam :D koga gorniot sloj voda ce dostigne 4,2 C° postanuva najtezok i tone na dnoto.A taa voda dolu MORA da e potopla zasto odi goreZnaci dole-gore :lol: Mozes li da zamislis situacija koga naglo severko ce duvne i NAGLO go izladi gorniot sloj voda? si slusnal li mozebi za poimot ''prevrtuvanje na ezerata'' kolega? Koj rece deka na 4C° ce go lovime.Aleluja !!
I da poslednite ulovi na crap vo Reka mi se vo Noemvri mesec na dosta ladno vreme (nojce i ispod nula) Mozeme da proverime ako te zanima po datum :D Koga e tvojtot posleden ulov?
A ne se zaletuvaj so ispod 6 stepeni.Imam dobar prijatel od Obrenovac,Srbija koji gi cepa cela zima na SAVA a toa e reka.. ;)
Mozebi ova video ce ti pomogne da razberes nekoi raboti za krapot.pogledaj go :D i levo desno ima uste nekolku interesni videa...

http://www.youtube.com/watch?v=SqQ0vaZz ... re=related

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 3:04 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Eve kolega citaj za zimski krap.

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... c.php?9819

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 3:18 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Keltan НапишиCOLON
точно од овој линк:

saran za razliku od soma ume da radi i po hladnijoj vodi,najniza temp vode na kojoj sam ga upecao bila je 4 stepena,a inace na temperaturi izmedju 5i8 stepeni ume jako lepo da radi,neradi on bukvalno cele zime vec na period lepog vremena,kad poveze 5-6 dana u plusu onda se aktivira,samo treba znati gde zimuje.nemoze se upecati neznam kolkoali svaka riba vredi za dve letnje.ove zime je bilo veoma hladno pa je se aktivirao tek sredinom marta,ali tri predhodne zime su bile dosta toplije,pa sam bolje prolazio.zapisujem temp vode i vazduha pri svakom ulovljenom zimskom saranu tako da znam kolike su sanse za ulov.

значи сепак Драган е во право ;) 8-)

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 3:30 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Колку што разбрав, температурата е пресудна но сепак зависи и тоа дали водата е доволна
богата со кислород и на истата е као пресудно да направиш добро хранилиште??? или грешам??

Јас знам дека на ниска темпертура хранилиштето е навистина пресудно, значи квалитетно т.е јаки ароми
и она на Драган со алкохолните ароми и естерот ми се исто така логични, имам чуено т.е прочитано за истото!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 3:32 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
MaximJaki НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
точно од овој линк:

saran za razliku od soma ume da radi i po hladnijoj vodi,najniza temp vode na kojoj sam ga upecao bila je 4 stepena,a inace na temperaturi izmedju 5i8 stepeni ume jako lepo da radi,neradi on bukvalno cele zime vec na period lepog vremena,kad poveze 5-6 dana u plusu onda se aktivira,samo treba znati gde zimuje.nemoze se upecati neznam kolkoali svaka riba vredi za dve letnje.ove zime je bilo veoma hladno pa je se aktivirao tek sredinom marta,ali tri predhodne zime su bile dosta toplije,pa sam bolje prolazio.zapisujem temp vode i vazduha pri svakom ulovljenom zimskom saranu tako da znam kolike su sanse za ulov.

значи сепак Драган е во право ;) 8-)
TI treba pomosi za prevod ? Ili Ova ne go vide ? :D
Pogledaj go videoto,ima sto da se vidi veruvaj mi! Dosta e zabludi vaka baba vaka dedo kazal! I Ajnstajn izleze vo krivo ne jas i ti pa se da znaeme ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 18 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY