...Јас лично преферирам во поладна вода боила со естер арома или на алкохолна база,крапот е малтене целиот на дно каде што е групиран и му е потопла водата,алкохолот цури и се шири хоризонтално,...во потоплите месеци можеш да го пронајдеш во повеќе слоеви,односно таму каде што нему најмногу му одговара термо климата и струењето на водата,па за да го спуштиш на дно на хранилиште,употребувај арома на улјена база,цури вертикално и крапот полесно ја пронаоѓа,не се исклучува можноста и за мешање на овие ароми,....а за млечна се уште немам слушнато,мада млеко у прав употребувам во миксовите и за ладна и за топла вода...ако мислеше на кремасти ароми тоа е веќе друга приказна...
А овошје или месо...нема битна разлика......!!!!!!
Samo bi dodal deka vo dosta poladna voda (zavisi sekako i kolkava dlabina ima vodata,reka,ezero...) ne mora da znaci deka krapot e na dnoto.vodata e najteska na 4,2 C° ,toa znaci deka sleguva na dnoto i pojasot na potopla voda ce bide malku pogore.I sega ideme vo situacija da treba da go namamime dolu? znaci ni trebaat aromi,atraktori sto odat prema povrsinata..Ali kako sto napisav zavisi od voda do voda.A sto se odnesuva ovosna ili mesna? pa i ovosnata moze da bide mesna,zavisi od mandzata
Po mene nema razlika,mozebi polesna boila(vo hranlivi edinici) podobro,sepak ladna voda spor metabolizam.