podobro ke ti bide da napravis 1 dobar mix, i 2 kvalitetni aromi za sekoj priod vo god,,, a doddeka rabotis so tie 2 , testirasj gi drugite 6 so po edna trska nadvor od tvojata lokacija,,za da skratis na vreme
premnogu se 3 mix i 8 aromi ne mozes da gi pecas u 3 sezoni . u normala ti trebaat 6 szoni za da dojdes do nesto so ke imas povernje...treba mnogu vreme na voda,, problenot e i samoto vreme i vremenski uslovi za da dojdes do rezultat,,,ne e sekoj den isto..
Имаш право Ицо...Затоа и напишав '"повеќе од доволно".
Пример за пролет правам микс (птичја храна) арома овошје и друга крем,правам и месен микс арома кавиар,слива,естербленд.Значи веке три комбинации.Крем веке не ја правам бидејки нема никаков резултат таму каде што ловам.Месото исто значи ми останува само птичји микс со арома овошје.Тука веке сум скратил и ми останува само еден тип на боила и ке си правам секогаш месен како резерва.Тоа се два вида боила за пролет,една што си ја форсирам и една резерва.
За почеток на лето птичји микс со арома овошје и крем арома..два вида...секогаш на две хранилишта и повеке успех,уствари 100% рибите ги имам на овошна.Таа техника ја форсирав 2 сезони значи за догодина си останувам само на една(овошје).
Кога затоплува почнувам да форсирам месен микс пак на две хранилишта месна боила-арома школка/ананас и птичји микс-арома овошје.Оваа сезона се скапав од комбинации и видов дека ми работат само две (една месо,една овошје)значи од наредната веке кругот се стеснува на ароми.
Кога фати есен и падна малку температурата исто форсирав две ароми исти месен микс и видов дека 100% работи една арома која јас ја форсирав,а другата дадов на едни пријатели и беа разочарани(не работела).Сеа за овој период и за зимата ке пробам две ароми (еден микс)на две хранилишта и ке се сведам на една.
Значи догодина ке си останам на:
пролет една главна-3 ароми разни
една резерва-2 ароми
лето една главна овошје-3 ароми
една главна месо-2 ароми
есен една главна месо -3 ароми
зимо една главна овошје - 3 ароми
Значи два микса птичји и месо,кремот ја исфрлам и аромите крем и ароми си остануват 7 за цела сезона и не сум во план во еднина да купувам или да пробувам нешто ново.