www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 12:24 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Sto e mnogu , mnogu e !!!
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 12:34 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Дали е многу се зависи од тоа од која гледна точка се гледа. Дали е финансиска па чини премногу, дали е непотребно, дали ние немаме вода за сите овии хемии....
Пред некој си 5-6 години кога на еден германски форум читав како се приготвуваат по 50-тина килограми боили за неколкудневен излет на едно езери и како трошат по 10-тина килограми боили само фрлрни во вода да проверат дали крапот ја сака оваа боила. :confused: И јас велев тогаш што е многу многу е, затоа што јас за цела година со сите натпревари и слободен риболов не трошев толку. :oops:
или како споредба на
- Црничани за еден натпревар потрошено 3кг. боили,
- На Пескара Зрењанин потрошено 30кг. боили,
- на Корбу потрошено 90кг. боили,
за период од 50-72 саата

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 12:52 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Тоа сакав и јас да кажам и јас да имам пари би купил
5 пајнапл џус
5 свит плум
5 скопекс
5 кавиар
5 струбери џем
5 кранбери
5 сквид
5 школка
5 стимулин амино
5 ППЦ амино
5 бетаин
5 естербленд
5 естер строубери
5 свитнера
5 робин ред

Овде има 4 овошни,1 крем,3 смрдвливи ''рибни'' и три естера кои влегуваат во секоја комбинација значи од сите овие ароми кои ги користам правам 8 вида на боила(3 микса) по два во зависност од период пролет,лето,есен,касна есен-зимо.По мое мислам дека тоа е повеке од доволно (за ароми зборувам) да се покриајат и натпревари и слободен риболов.Кај колегата на сликата гледам 20+ шишенца со разни ароми,мое мислење е дека тоа е премногу,како и да е негови пари негов мерак..

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 3:22 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
podobro ke ti bide da napravis 1 dobar mix, i 2 kvalitetni aromi za sekoj priod vo god,,, a doddeka rabotis so tie 2 , testirasj gi drugite 6 so po edna trska nadvor od tvojata lokacija,,za da skratis na vreme

premnogu se 3 mix i 8 aromi ne mozes da gi pecas u 3 sezoni . u normala ti trebaat 6 szoni za da dojdes do nesto so ke imas povernje...treba mnogu vreme na voda,, problenot e i samoto vreme i vremenski uslovi za da dojdes do rezultat,,,ne e sekoj den isto..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 4:31 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
ico baits НапишиCOLON
podobro ke ti bide da napravis 1 dobar mix, i 2 kvalitetni aromi za sekoj priod vo god,,, a doddeka rabotis so tie 2 , testirasj gi drugite 6 so po edna trska nadvor od tvojata lokacija,,za da skratis na vreme

premnogu se 3 mix i 8 aromi ne mozes da gi pecas u 3 sezoni . u normala ti trebaat 6 szoni za da dojdes do nesto so ke imas povernje...treba mnogu vreme na voda,, problenot e i samoto vreme i vremenski uslovi za da dojdes do rezultat,,,ne e sekoj den isto..
Имаш право Ицо...Затоа и напишав '"повеќе од доволно".
Пример за пролет правам микс (птичја храна) арома овошје и друга крем,правам и месен микс арома кавиар,слива,естербленд.Значи веке три комбинации.Крем веке не ја правам бидејки нема никаков резултат таму каде што ловам.Месото исто значи ми останува само птичји микс со арома овошје.Тука веке сум скратил и ми останува само еден тип на боила и ке си правам секогаш месен како резерва.Тоа се два вида боила за пролет,една што си ја форсирам и една резерва.

За почеток на лето птичји микс со арома овошје и крем арома..два вида...секогаш на две хранилишта и повеке успех,уствари 100% рибите ги имам на овошна.Таа техника ја форсирав 2 сезони значи за догодина си останувам само на една(овошје).
Кога затоплува почнувам да форсирам месен микс пак на две хранилишта месна боила-арома школка/ананас и птичји микс-арома овошје.Оваа сезона се скапав од комбинации и видов дека ми работат само две (една месо,една овошје)значи од наредната веке кругот се стеснува на ароми.

Кога фати есен и падна малку температурата исто форсирав две ароми исти месен микс и видов дека 100% работи една арома која јас ја форсирав,а другата дадов на едни пријатели и беа разочарани(не работела).Сеа за овој период и за зимата ке пробам две ароми (еден микс)на две хранилишта и ке се сведам на една.

Значи догодина ке си останам на:
пролет една главна-3 ароми разни
една резерва-2 ароми

лето една главна овошје-3 ароми
една главна месо-2 ароми

есен една главна месо -3 ароми

зимо една главна овошје - 3 ароми

Значи два микса птичји и месо,кремот ја исфрлам и аромите крем и ароми си остануват 7 за цела сезона и не сум во план во еднина да купувам или да пробувам нешто ново.

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 4:50 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
probam da ti obrazlozam edna rabota okolu mixsot,,, napravi neutral izbalansiran dobar mix koj ke se potpres na nego i da imas povrenje,,

sekogas toj neutral mozes so 1 rabota da go napravis mesen, mixsot e 90procenti dobra boila, ne e aromata, aromata momentalna osd zavisnost od periodot, moze leto nema da ja jade , ke ja jade u eseen, za toa nema sigorno,,

dodeka od toj dobar mix mozes das pravis kombinaacii ,,prolet leto esen ili mesen, so mali sekoracii, a osnovata da ti bide 80 procenti ista,,,,

za eden proizvod treba vreme za divi vodi, r1 5ta god mi e i veke kako altrnastiva sigorna go koristam,,, r2 2ra god e a go doterav letovo koj i izleze jas kako sto sakav sto e istiot r1 samo secen so ovosje ..u ovaa situacija raboti samo istiot mix sto go koristam bez ralika na vreme i tem na voda,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 25, 2013 4:57 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Да да те разбрав..Значи микс имам еден,птичји(или овошен како и да е) во зависност од времето го штимам и тоа што викаш базата е иста само се појачува со некое рибно брашно и станува месен(рибен)..Е сеа со тек на време цел ми е да го скоцкам во еден микс балансиран кој ке ми биде добар скоро за секоја пригода,исто и аромата и хемијата да ја сведам на две комбинации..максимум три..Има време раснеме од година во година :D

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 1:32 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
znaci vaka;posto sum vo ponovite krapcii imav takva moznost da vidam edna bogata prodavnica so krapska oprema ;www.angelzentrale herieden.de.koga vlegov vnatre veruvajte ne znaev od kaj pocnam.epa kaj nas nema od kade da kupis a jas nema da odam za edna aroma pak vo germanija i trpaaaaaj se sto mi se bendisa.imam uste edna golema zelba da odam na carp zwolle 2014 mislam deka ke mi ostvari.pozdrav do site koj postiraa vo ovaa tema ke ima uste sliki od mojata kancelarija.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 9:13 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
Еве еден одличен совет, поготово за по младите крапари.

Moдерениот крапар мора да ја научи лекцијата која гласи:Да без оглед на тоа колку добар прибор имате,добро место,добри мамци и колку и како добро ги презентирате,најбитно е она што се случува во вашата глава и тоа е она што го носи успехот додека пецате.
Верувајте во мамците со кој ловите.

Lee Jackson

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 3:31 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
toa e tocno ama nemozi da veruvas vo svojot mamec bez dobri komponenti vo nego.ili vo opremata.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 7:13 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
drugar sekoja cest na izborot na firmi :shake_hand: :shake_hand: :shake_hand: :shake_hand:

A sto se odnesuva do drugoto moeto si go kazav,sto i kako ako se ima pari sve e lesno i dostapno.

P.S.Se nadevam deka ke napravis reportaza od zvole zosto e stvarno eden od najdobrite sajmovi ;) ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY