cukot e dobar ama ne kakio maros pcenkata,,cukot se pravi od mlada pcenka i po napadnat od sekoja riba, dodeka maros ima pcenka od staro seme , i so nego poveke se selektira riba, znaci sitna , podobar e za na jadica i poserviran e za krapot i amurot,,,
drugo,, cukot e zatvoren marosot e otvoren ,od stara pcenka ,podobro prima aromi i se dipuva, potvrd i sitna riba nme moze das go rasturi, kako ska[paniot cuk koj, karavce od 100gr go vadi od dlaka,, sto e pomek.i ti dremes/
ne e inaet nego e taka,
a inace ne pisuvam za krapski ribolov ama ova ne se trpi
znaci nikoj nemate eden argument za sto e podobar cukot, i moe mislenje e marosot kako podobar , so malo obrazliozeniie potkrepeno so iskustvo...a vaseto potkrepeno so koja aroma od cuk ste fatile krapce,,,
i da znaete maros pcenka od mlado zrno ne skisnuva a cukot da,, zosto ne vi kazuvam