Na den 18.08.2012 jas i mojte prijatelcina slovencina koi imaat po 18 godini Rok i Matej popladento trgnavme na prekrasnoto smartinsko ezero koe e odaleceno od moeto mesto 80 km vo blizina na cejle da lovime krap. Se semstivme na edno slobodno mesto blizu edni austirijci i se namestivme markiravme so kajce gumeno malo i kvecerinata gi frlivme trskite i se sluci ocekuvanoto kauko sto mi kazvea decata deka ima mnogu golemi krapovi i vo 10 satot udri prviot krap eden od najgolemite vo ezeroto 66.4lb posto neznam da preracunam vo kg. Nemozevme da napravime poubavi sliki posto borbata bese 45 minuti so lesna oprema 0.28 konec. Krapot prokrvari dojdoja cuvarite mu stavivme lek i brzo go vrativme posto vo prasanje bese zivotot na toj krap. Bojlata e od domasno proizvotstvo na mrco baits ako ve interesira nesto podetalno ke vi kazam slobodno prasajte. Posto zasluzuva ovaj lepotan nova tema resiv da stavam posto na starata gledam malu reagirane i komentari na ribarite ali to e makedonska rabota da e nekoj od strana site ke komentiraat vaka taka ali to e vase zamislete si vasiot idol simon krow najgolema riba mu e 27.5kg sekoja cest za coekot i mene mi e idol ali iamam pogolema riba od nego.
Pred se ,ti cestitam za ulovot
E sega ,ne komentiraa kolegite pa i jas tamu vo drugata tema.mozebi poradi toa sto taa tema e kako da se fati riba kapitalec ,a ne za sliki od kapitalci , a nasive moderatori imaat novi metli koi dosta gi trosat na mene i zajko baits
A raka na srce , ovaa riba zasluzuva posebna tema kako ovaa ! E sega , bi mozel nesto i da napises vo taa drugata tema . ..