Колеги, се почна од постовите во темата на МКА.
Карло подигна иницијатива да се организира едно едукативно дружење каде во тим би дошле
еден искусен крапски риболовеци еден помлад риболовец....
Се да биде од едукативен и пријателски карактер, каде натпреварувањето ке биде формално....
Не можеме без вас, ве почитуваме, сакаме да слушнеме, пробаме, ловиме заедно...
Pottiknat od textot na Dime,sakam nesto da predlozam,odnosno da potegnam edna inicijativa sto izvesno vreme mi e vo glava,a se odnesuva na site mladi krapdzii,koi sto imaat zelba da naucat nesto od postarite.
Ideata mi bese da se sobereme na bilo koja voda istovremeno (postarite i pomladite),so namera da napravime edno zaednicko druzenje,kade ke ima ribolov od 2-3 dena i istovremeno ke ima i edukativen del,kade sekoj eden od nas postarite bi bil vo sator (box) so eden ili dvajca pomladi kolegi.Voopsto nema da ima natprevaruvacki karakter,tuku imperativ bi bila pred se edukacijata.Mislam deka site ke me razberat sto mi e ideata.Dokolku imate nekakvi mislenja,sugestii i poinakvi predlozi,mozeme da iskontaktirame i da gi ispeglame detalite.
Ubeden sum deka ideata e odlicna,no istovremeno sum svesen deka e mozebi poteska za realizacija od objektivni i sekako subjektivni pricini.