www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 12:20 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Македонска Крапска Асоцијација
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 09, 2012 11:26 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
@Keltan

Абе се ми е јасно како и зашто, има ли планови, што понатака, каде се последниве 2-3год. итн...?
Еве јас сакам серизоно да навлезам во дисциплината, па не е лошо да има некој да образложи нешто...

Само некад не е и до институциите, некад само мегу себе неможе да се разбереме....
Ова како она дека во Македонија нема невработени, туку сите работат еден против друг. :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 09, 2012 11:34 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Ako sakas seriozno da navlezes vo taa disciplina ,sto cekas.napravi tim,Ribar 2011 ce se registrira kako treba i takmici vo ligata.TOA kolku jas gledam kakva e situacijata ti e edinstvena legalna opcija :?: Koj igubi sto bojkotiraat ? Site nie .eden kup dobri natprevaruvaci se van igra i sami se krivi ako jas se prasam !!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 12:15 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Хахаха, сиурно не мислев дека ке се натпреварувам во лига од МКА или било која.
Се знае каде треба и каде припаѓам -РИБАР 2011-.
Па потписот го читаш ли Келтан, хм? Што пишува? :lol:
И што чекам? Па и да сакам утре у лига неможам, има година нова и ке си оди се како треба...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 1:02 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
sto e smesno vo mojot post ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 1:22 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Не бе не смеам за твојот пост, само на потписот веќе стои тоа што ми го кажа.
Има тим, тоа сакав да кажам...како иде време ке видиме што ке биде..здравје.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 1:30 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Keltan НапишиCOLON
umrena rabota , kolku sto jas procitav na ovaj forum okolu krapskiot takmicarski ribolov.probale nesto kontra oficijalnite institucii i nisto ne ispadnalo.Umesto da ostanat vo federacijata i tamu da se borat za promeni,napravile katastrofa greska..preminale vo ilegala :D Toa ti e kako nekoja politicka partija da go napusti parlament a saka da napravi promeni !
I najverojatno sega site znaat deka pogresile i im e krivo :D ama od pusti inaet ne popustaat sto e greska .Greska za site nas na samo za niv.Ste ja izgubile bitkata ,ama ne i vojnata . . a da se dobie vojnata treba bitka a bitkite se vodat na bojo pole ,ne podzemi vo ilegala . . . .toa e mojot sovet :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 7:40 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
[quote="sharko"]A be Ico od Veles se dodeka vaka so lutina se zboruva i od tvoja strana i od site drugi , mene iskluci me sega pocnuvam, ama so vakvi krapdjii pisman Adjija sum dali da prodolzam.
Pa kazi kako da se napravi kazi nekoja idea , a ne samo se vregjate megju sebe .
Ico za pretsedatel u MRF.[/quo

ako sega pocnuvas kako znaes se sto se slucuvalo vo minatoto, i sto tolku te zasega tebe, ;)
i kaj vide vredganje :?: vredganje imase od nekoj koj se uklucu u forumov kako strela,bez da se prestavi i pocna da pluka bez potreba,, e toa se vika vredganje..
ne sum relevantenten da davam idei , i ne mozam da napravam nisto kako edinka, a smetam deka mozam da pomognam i da povlecam dosta ekipi zaedno so dogovor i razbiranje,,

ako nesto se sluci na podobro, mozen e dijalog samo so MRF, smetam deka e ona relevantna za se sto se slucuva vo ribolovot u makedonija, mka za mene e eden obicen zamislin klub koj moze da se vkluci vo redovite kako i site klubovi, pod kapata na MRF, ZA MENE MKA NE POSTOI, nie od nea sme otkazani pred 7-8 god, a tie sto mislat deka moze da profunkcionira nesto sto e paralelno na nekoja institucija, ke ostanat samo so toa mislenje,,ako mka se aktivira i odlucuva kako ona saka vo krpaskiot ribolov, jas kako edinka prodolzuvam so rekreativen ribolov, i ssmetam deka i moi kolegi i prijateli nema da se aktiviraat..
dosta delenje dosta ispravanje krivi drini,, krapskiot ribolov moze da zazivee samo ako mrf se ogradi od nego , i da ostavi posiskusnite da si go vodat krapskiot del, a ona da bide najgolema podrska na krapskata liga, i da pomaga so sredstva kako sto pomaga na plivkarite,, taka ke bide se na svoe mesto i se ke funkcionira,, ova e samo moe razmisluvanje,
poveke na ovaa tema ne diskutiram, smetam deka e bezveza i deka nema potreba da se dava na znacenje za nesto sto ne vredi i postoi vo ribolovot,, mka, koja mka ne razbiram :?: :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 2:25 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Драги пријатели, крапџии. Ценејќи го ентузијазмот со кој овој сајт и форум работи, ќе се обратам.
Бидејќи сум претставен со име и презиме, мислам дека имам потполно право да зборувам за себе и помалку за оние околу мене во изминативе 10-тина години на крапско живеење. За таа цел како вовед да напоменам дека повеќе не сум во натпреварувачките води ниту сум член на некое здружение, ниту во моментов имам амбиции во тој правец , иако со интерес следам што се случува. Меѓутоа, доволно е човек да прочита што се се пишува и дури неинформиран да стекне претстава до кого е проблемот за тивкото одумирање на натпреварувачкиот дел на крапскиот риболов. А, љубовта, спомените, искуствата, доживувањата, никој не може да ми ги одземе. Не мразам никого, не сум му лут на никого, само во душата има насобрано тага и разочарување од многу работи. За нив нема да зборувам. Јас си знам колку, како, што, кога, каде и ЗОШТО. Како постар, најдобронамерно ќе испратам порака до сите оние со кои на различни начини споделив дел од животот во овие изминати години.
Не може никој да ми ги одземе неброените адреналински моменти од првиот натпревар па се до СП. во Англија 2010 година.
Критиката е движечка сила доколку е добронамерна. Критизерството, погрдното шегување со вредносттите на еден човек, "макар бил и крапџија" :) , мерењето еден со друг, омаловажувањето можат на моменти да бидат и интересни за читање, но повредениот ќе го носи тоа разочаран и навреден.
Затоа, бегајќи од позитивните вредности, а задржувајќи се само на лошите случувања нема да не огрее.
Никој не може да му ги украде успесите и улогата на еден Сергеј Бангиевски. Серџо е по мое скромно мислење еден од темелите на овој спорт и веројатно најтрофејниот крапџија во Македонија. Ти благодарам за трпението, дружбата и искуството и прости.
Кокан, Зоран Смилчевски, Богољуб Јанчевски-Мечо,Васко, Тони Дуковски, Илија Радевски-Ицо, Јонче, Јове, Свето, Тото манџа, Ицо-Мамба, Зоки, Јане,Мартин, моите пријатели Љупа и Зоки Бачваров, Васил Сарамандов (проштевај), Дац и Јупи, Пепи, Милчо, Ивица, Предраг, Јоцо, Побре, сите Охриѓани, Давор и Баџо и сите пријатели од Мак-крап, Кумановци и прерано заминатиот Tпе, Роко и Лоран, Жиле,Лидија, Пепи и Здравче и ... многу други од Македонија и надвор од неа, не може никој да ни го одземе она убавото, она што заедно го доживеавме.
Морам посебно да ги издвојам улогите на Мечо (солитер од човек, кој даде се од себе за развој на крапскиот риболов), Ицо-бајтс (без кого ниту еден натпревар не беше интересен) еден од најквалитетните крапџии во државава со неброени успеси. Па и на Свето Ѓуриќ. Во тоа време Аквариум беше центар на светот.
Улогата на Зоран Бачваров јас најдобро ја знам, а мислам дека и доста од спомнатите ја знаат, ама ... Многу лесно посегнуваме кон критика. И јас го правев истото. На човек кој вложил и време и средства и работа во организација на нешто заедничко лесно е да му најдеш мана и грешки. Никој не го правел тоа од материјален интерес. Престанете со фрлање неосновани обвинувања. Прашајте ги Мечо и Свето, Сергеј, Ицо, Зоран Смилчевски, Јане, Зоки Бачваров, Предраг, како е да се организираат сите изминати натпреварувања, лиги, учества на СП. Тие нешто направија и оставија зад себе. Нив веќе во организирање ги нема, но нема ни натпреварувања!!! Не значи дека се единствени и семоќни. Напротив.
Антагонизмот со МРФ создаде клима на бојкот, игнорирање, незадоволство, замрување. НО, зар мислите дека немаше антагонизам и порано. Имало и веројатно ќе има секогаш. Дали била МКА, Мак-крап, Св. Апостол Петар или Мрена, не е битно. Навистина. Има нов закон, нови побарувања. Мора да сватиме и прифатиме дека без МРФ (како што и Ицо ви кажува) нема натпреварувања, лиги, учества на СП. Може да има дружења и индивидуални учества на приватни купови. Но овој спорт заслужува и лига и учества на меѓународни средби. И дали МРФ е единствениот кривец за сето ова?
Сите знаете што е потребно ама ... Васил Сарамандов добро ви посочи. Ова е спорт во кој доколку си заинтересиран треба да вложиш. И крај. Сакаш да натпреваруваш. Парички. За опрема, за патувања, за котизации. Спортскиот риболов не е фудбал па дресот и копачките да ти ги купува клубот. Не сме ЈАР.
Верувам дека е исправна осудата кон МРФ за неагилност кон организирање и финансирање на овој спорт. Тие смислено (за разлика од суетата на Мишо Христовски) рекоа, еве ви организирајте се самите, но и финансирајте се самите. Ние самите се поделивме, кој заради бојкот, кој заради инат, кој заради суета. За осуда е МРФ што дигна раце од крапскиот риболов со одлуката за самоорганизирање. Должност и е да се обидува да обезбедува средства, да помага овој спорт да биде што поуспешен. Во добра клима и соработка, убеден сум дека и минатото ќе беше поуспешно. За осуда е да нема доволно средства за натпреварувачи, а секогаш да има средства за судии (секоја чест на исклучоци).
Седиме на форумов и разговараме, но никој не се обидел да поразговара со Васил Костов (патем тоа што нема фризура како Мел Гипсон, нема контакти со неговото работење и не е коректно).Имаше отворен повик за натпревари со исполнување на сите нормативи за натпреварувачите. Предраг беше осуден заради учеството во лигата. Колку што знам намалена беше и котизација и сл. Учесници 5 екипи??? Зошто? Не го оправдувам претседателот на МРФ, но да тргнеме од себе?
На почетокот учествуваат сите. Кога настапија караници со Мишо Христовски после неодењето во Белгија,настапи криза, но, ускочи Мечо и организираше најмасовна лига до сега во Македонија. Мислам дека корените се познати и дека вина сносат сите и МРФ, и МКА и Мак-крап. Но, и кога не е се розово, потребно е улета некој ентузијаст (што би рекле бу....)
Најважно од се е да научиме да го негуваме и цениме она што како квалитет и минато го имаме, а имаме и со што да се гордееме. Кога ќе победите постар крапџија, значи дека од некој таков нешто сте научиле.
Незаборавен момент е кога (патем огромен успех и најуспешна репрезентација во 2009 година во сите спортови во Македонија, со 8-то место на СП, благодарение најмногу на Ицо и Јонче) во Франција, после спорот со Грците, целата сала, сите учесници, па и келнерите и аплаудираа на Македонската репрезентација.
Можеби ribar.com.mk е појдовна основа за нов период. Искрено се надевам и радувам.
Можеби некој ќе се прашува кој е човеков. Да ви олеснам, да не вртите на представи се. Јас сум Душко Иванов, изморен берач на шумски јагоди, дрво за крапски риболов. Ама уште го сакам и риболовот и сите вас.
Бистро.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 2:38 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Ми се допаѓа.
Мислам дека мораме да пробаме да го актуелизираме крапскиот риболов.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 10, 2012 2:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Поздрав Душко, убави зборови со уште поубаво објаснување за моменталната ситуација во крапскиот риболов.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY