Компромис: ке си купиш сподови и ке фрлаш исто толку далеку.. но ке мораш да научиш да ловиш со нив многу по внимателно одколку со далекобој трски.. сподот нема да прости некој дрил што не го очекуваш..
Да за зафрлане, а што ке се случи кога ке треба да ja извадиш на суво. Ако ставиш и jak конец, што ке ги амортизира оние трзаи додека се замара рибата, можни се изгубени риби, а на натпреварот, особено како овоj во Португалиja, се неминовни.
Si pomislil kocnicata,baitrunner-ot,instant dragot (na primer) zasto sluzat i koja e nivnata namena?
Компромис: ке си купиш сподови и ке фрлаш исто толку далеку.. но ке мораш да научиш да ловиш со нив многу по внимателно одколку со далекобој трски.. сподот нема да прости некој дрил што не го очекуваш..
Да за зафрлане, а што ке се случи кога ке треба да ja извадиш на суво. Ако ставиш и jak конец, што ке ги амортизира оние трзаи додека се замара рибата, можни се изгубени риби, а на натпреварот, особено како овоj во Португалиja, се неминовни.
A zasto mislite deka spod 5 libri nema amortizacija。。。
Zatoa sto nema vo sporedba so trska za fakanje
Ajde kolegi , kako go zamarate uloveniot krap ? Jas licno rabotam vaka .Kocnicata podesena taka da pred da popusti konec ja svitka trskata odprilika dve tretini ..I AKO ima potreba od dodatna sila za zapiranje na ribata TOA go pravam taka sto so levata raka kontolirano dodatno ja kocam spulnata. Znaci pisuvam za normalni situacii kade nema vo blizina nekoi podvodni zakacki kade bi mi otisla ribata . . .I toa e se , regulatorot nikogas vo tekot na zamaranjeto ne go cepkam , niti olabavam niti zategam , edino kako napisav po potreba pojacuvam otporot so kocenje na spulnata so levata raka .Taka me naucile godinite . .. Zakoci so raka spulnata , digaj trskata , pusti spulnata i zbiraj konecot dodeka poleka spustam trskata nadolu ..i taka dodeka ne dojde na domet na crpalka . SPORED mene ne e preporaclivo priteganje na spulnata vo tekot na zamaranjeto , posebno kako ide poblisku ribata do obalata >Mislis gotovo e , izleze .. ama cesto znae da iznenadi ... i da napravi takov BEG-RUN kako ni vo pocetokot koga mislime deka e najslina , neumorena uste . I ako sme zategnale povejce nego treba , a relativno tesko e da tolku brzo popustime regulatorot . . ode u PM