Шта речи освен тоа што се чудам на изјавиве овде..
1. Должината и сразмерот на ракохватите е многу по битен одколку мислите. Го дефинира контактот со самиот стап и мора да е во добар сразмер со физикусот.
1.1 На Милчо пацифик беј трските се направени за него со негов физикус.. Даниел Велес ми кажа дека коа ги работел тие трски му било потешко затоа што не се направени за него.. Распонот на рацете на Милчо не е ит со распонот на Даниел така??
2. Ако без систем фрлаш 200м.. со систем ке фрлаш 150м..
3. Трската - должина и либража - се бира според физичките способности во моментот..
што значи дека ако ти е течко да фрлиш со спод и олово 130гр.. сеуште не си дораснат за фаст тапери
4. Тренинг и мускулна меморија е она што го гради еден фрлач..
Сумарно за Диме:
Даива лонгбоу 3.6/3.25.. многу пипава трска за зафрлување, ако ја оптеретиш малку повеќе ке ти скрати, ако не ја оптеретиш точно ке ти скрати.
Шекспир Пауерплеј 3.6 - 2.5, 2.75, 3.0лб сите верзии простуваат грешки на зафрлање и се милина за работа.. повеке од 110 не се очекува со нив пошто се класични англиски параболици..
Џексон Профикс 3.6 3.0лб - фаст тапер кој мене ми е предугачок во рукохватот.. повеке од 120 на море не сум го фрлил.. многу мокна трска.. штета што има чурук карики.. може некогаш ке ги сменам..
Пролоџик ЦЦ30 3.9 3.5лб далекуметна, убава за изфрлање со супер сразмер на рукохватите..
Пролочик Ц3 3.9 3.5лб исто како предходното.. маалце треба само да се закасни во испуштањето на конец..
Фри Спирит Хис Иве 3.6 3-5оз. Вистински фаст тапер бара оловото да е што подоле при зафрлање..
Центури ФМЈ - 3.9 3-5оз.. што подоле со оловото тоа подобро и обавезно 0.30-0.40 плетеница шок лидер..
плетеницата ги полни фаст таперите по ефективно...