Eve dojde denot i jas da ja osetam bolkata od trokukata i panikata
. Probuvajki si gi moite vobleri i steluvajki gi vo Kozjakot na Martin mu stana interesno i ja zema mojat trska i pocna da go frla voblerot sto mi go ofarba Vladomkd najgolemiot za pastrmka. Jas go gledam ednas svrka dva pati tri , i posle ne mu obvrnav vnimanie mnogu pocnav da se pakuvam za odenje nazad. Nemase edna minuta samo go vidov voblerot pred mene i idese straoten somski udar so trokuka 6 ka VMC hrom vanium. Jako svrkanje za mig bea 2 te trokuki vo meso. Jas vristenje od planinata kamen strkalav hahaha.
-Sve se sluci od nevnimanie , si svrkase deckoto vo kampot i Kirca na udica bese faten sah mat. Trokukite bea asalno navlezeni pod kozata so se kontra, se napipuvam so rakata toa e toa
.
Ide operacija na lice mesto , no nemat alat
e zatoa zlaten pribor mora da se nosi. Se najde edno klestice malo , i vujko mu na martin ja prevzema hirurgijata klestata vo race fakanje trokukata i mora da se trpi da iskoci vrvot od drugata strana za kontrata. No mojot prijatel od Kivevo Kiko pozdrav do nego bese asistent i gi secese trokukite, ednata fati niz meso toj seci Pero hahah. Jas so rakijata u race i stiskaj prsti. No belja rabota klestata za mig otupe na 2 ra trokuka nekvalitet ili kvalitetna trokuka
. Ostana mojata sto steluvav vobleri za poslednata jadica, i bidna sve kako sto treba. Fala bogu sve zavrsi kako sto treba mnogu vnimavanje treba so vakvi raboti.