Јас ги користам само Трабуко од Проспорт и тоа T-Force за лов на тапа а за воблери Long Cast salt water. И мислам дека се одлични никогаш не ме изневериле.
Ako zborime za istiot konec (zolto zelena drecliva boja) edinstveno sto mi smeta e deka e mnogu elasticen.Toa zanci deka sigurno ke ja izvadis ribata (zatoa sto elasticnosta ti gi ublazuva trzaite) ama pomalku ke uzuvas vo vadenjeto(zatoa sto nema da gi osekas trzaite na trska).Zatoa site pletenici se kruti za da gi prenesuvaat udarite na ribata direktno na trska.
Za zal ne sum dobar ekspert za da preporacam nekoj konec samo znam deka standardite za cena na konec se mnogu padnati i poradi toa ribarite se naviknaa da platat do 200 denari za konec.Porano za Platil Strong trebase da se oprcis dosta pari.A koj nekese Platil toj lovese na Zelka.
Mislam deka cenata na konecot treba da bide od 400 denari nagore.
No nesto isto sto e vazno e deka e sekogas da imas nov konec sekoja sezona(makar i poeftin) i sekoe idenje po riba da se isfrlat prvite 5-10 metra (poradi nevidlivite ostetuvanja koj nastanale od predhodniot ribolov)