Minatiot petok bevme vo Belgrad i togas go naracav da mi go sklopat Revo Salt-ot. Odavna mu imav frleno oko i znaev deka eden den ke go imam, sklopen onaka kako sakam.
A sakam vaka:
Blankot e musicarski line #16, prekrasna temnozelena boja, strasno tenok a jak, raboti skoro kako parabolik, brz i krut, prvenstveno namenet za morski ribolov na pogolemi predatori. Mene ovie osobini mi se dopagaat.
Staveni mu se Fuji Sic okca. Prvata 26 dvonozna.
drugite 8, kako sto si e redot ( po noviot koncept na Fuji ). Sose taa na vrvot 9.
Obavezen drzac za trokukata ili kopcata.
Endkapa od inoks, zaradi balans no i zastita od podostavanje na zemja i grebenje.
Drzacot na masinkata Fuji soft grip, kvaliteten, ne se lizga i go ima onoj kadifen oset na dopir.
Drskata e od diplon, odavna veke i davam prednost nad plutata, se valka ama se cisti mnogi polesno od plutata a i crna e pa vizuelno mi odgovara poveke otkolku onaa krem boja.
Ova e veke cetvrta trska koja mi ja pravat vo MG Servis i stvarno mozam da kazam deka se pravi vrvni majstori. Nemam nitu edna zabeleska, se e napraveno fino, cisto onaka kako sto go sakav. Sekoa cest i si go zasluzuvaat sekoj dinar.
I sega ne sakam mnogu bravo i sekoja cest i da fakas mnogu ribi so nea ( toa ke go pravam ) tuku sakm feedback od Vas , sto vi se dopaga a sto ne, sto bi napravile razlicno od ona sto jas go osmisliv ....
i dali Vi se dopaga ?