Ajde da se uključim malo i pokušam da pomognem.
Pratim već nekoliko godina tržište Penn mašinica, i trenutno je najpovoljnije ovde:
www. angelplatz.de
www. angel-domaene.de
Na ovom drugom sam pazario u proteklih godinu dana više komada i bio sam zadovoljan. Pazario sam za sebe i svoje prijatelje i rodjake, dakle kolege po štapu i varaličarskom opredeljenju. U ovo doba godine su najjeftinije, već posle 01.marta cene blago, ali od aprila i drastično rastu.
Evo moje kolekcije Penn mašinica: Penn Spinfisher SSM 950 i SSV 7500 ( obe za troling za soma), Penn Spinfisher SSV 4500 (spining som). Penn Conquer 4000 i Penn Battl 4000 (srednje teško i lako-teško varaličarenje). Napomenuću da sam od svih ostalih mašinica koje sam imao ostavio samo još dve, i to:Shimano Twin Power 4000FA i TP 3000SFC. Imam dilemu za još dve nove ( za troling, balerine) i to izmedju Penn Slammer 560 /ili 760/ i Spinfisher SSM 650.
Kolegama sam nabavio ili nabavljam: Battl 5000, Battl II 5000, Slammer 360, Sargus 4000, Sargus 5000, Slammer 460,...
Opredelili smo se za Penn zato što su: jake, trajne, sporo se habaju, neće te izdati ni na jednoj ribi, bez obzira na veličinu, ne zhtevaju neku pedanteriju i non-stop čišćenje i podmazivanje, jeftine su u odnosu na ono što pružaju, i što je najvažnije ni posle hilčjade i hiljade zabačaja i povlačenja velikih i teških varalica (dubokoronci, glavinjare, kašike) rade bez greške. A većina će se složiti da upravo to haba mašinice, a ne drilovi i izvlačenje ribe.
Eto, nadam se da sam približio malo moj/naš pogled na zadatu temu. Preporuka za Penn, što ne isključuje i druge marke naravno. Ipak su lični afiniteti /ali i dubina džepa/ ono što nas opredeljuje pri izboru.
Bistro!
|