www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 12:58 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 22, 2011 3:02 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Се за риба се за риба ајде нешто поинкаво
Деновиве бидејќи не одам на работа, ме фати некој вирус и ме држи еве 8-9 дена. ( носот тече како Вруток, очите солзат повеќе од оние во песната на Маја Оџаклиевска “ Многу солзи исплакав“. Луѓе давајте совет, Пијам лекови ама слабо фајде, сите текстилни марамчиња ги “урнисав“, хартиениве ми го одраа носот а и ги трошам по 10 за 5-10 мин, спас најдов во еден помек чаршав за кревет (дома одам како полу шеик од Катар... со бел чаршаф преку едно рамо... голем е ама затоа има солидна запремина) но да не гњавам со мој проблем.
Е што ми беше муабетот:
Имајки вака време на претек, ги прочитав скоро сите репортажи од риболов од колегите постирани на сајтов, особено оние со слики или видеа или само репортажи.
До кој заклучок дојдов:
1. Во најголем процент сликите се од уловените риби.
2. Втори слики по застапеност се од “ѓезмето“, а во нив во најголем процент доминира Нејзиното Височество КОБАСИЦАТА ( литературно Колбас). Се конзумира пржена во тавче, печена на скара, “надената“ на стапче и печена, дури една имаше и “кашика“ на себе, а во еден пост Нејзиното Височество беше оставена на “чување“ кај куче.
3. Мојата дилема е, а воедно сакам и да чујам повеќе мислења: КОИ КОБАСИЦИ СЕ НАЈДОБРИ (домашни, домашни со праз, крањски, кумановски ( не од Бељаковце), домашни чадени, домашни од парчиња месо, тенки, дебели и.т.н и.т.н)
4. На крај сметам дека ако некоја има доволен број на гласови ( полуквалификувано мнозинство :lol: :lol: ) да ја прогласиме за “ЗВАНИЧНА РИБАРСКА КОБАСИЦА“ :lol: :lol: :lol: без која нема одење по риба.
За највкусна риба (иако има мал број слики) се изјаснуваме, еве и втора можност.
Бујрум изјаснете се :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Бора Чорба....“Како је лепо бити ГЛУП, О како је лепо бити ГЛУП“ ..


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 22, 2011 3:11 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 03, 2011 4:01 pm
МислењаCOLON409
ЛокацијаCOLONAERODROM
кркај антибиотици и иди направи урино култура!!


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 22, 2011 3:44 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Феб 16, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON305
Pij RINOSTOP apcinja.
Mislam deka gresis,poveke ima sliki od gezminja otkolku od ribi.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 22, 2011 4:08 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Za mene ima edna mesara na bunjakovec tamu se odlicni a i prilepski kuter moze i kranjska.

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 5:33 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Колбас е ствар на вкус................а за вкусеви не се дискутира !!!

_________________
Ако не замириса на риба ке замириса на кобасица


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 6:37 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
$DARE$ НапишиCOLON
Колбас е ствар на вкус................а за вкусеви не се дискутира !!!
$DARE$
Потполно си во право, јас не побарав дискусија... само изјаснување на кого што му се допаѓа и од каде се снабдува.
Мене најубави ми беа едни тенки потсушени кои висеа на ченгел (производ на Промес и кои ги јадев така “живи“) а кои за жал ги укинаа бидејки според некој правилник морало да бида пакувани. Пробав некои од Веро (со парчиња месо,топки-ЛОШИ) едни кумановски... немаа “гушт-лезет“, едно време добивав едни кичевски СУПЕР беа ама производителот престана со работа.. и.т.н .и.т.н. со еден збор кажано ОСТАНАВ БЕЗ САГЛАМ “ПРИХРАНА“кога одам по риба“.
Значи целта ми беше да добијам информација за нешто убаво, вкусно и квалитетно.
Ти благодарам на вниманието.

_________________
Бора Чорба....“Како је лепо бити ГЛУП, О како је лепо бити ГЛУП“ ..


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 6:55 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Домашна колбаса-полнета во домашни услови ,праз,буковец обавезно,свинска со телешко за шмек.... ;) докажана работа.Каков Мик,каков Промес :lol: :lol: тоа се купува само во очај,кога нема домашно производство.Во Струмица во секоја месара има домашни колбаси(ама не се и зима од секаде)ако не правиш ти,земи од некој од доверба ;)


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 6:56 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Mik Sveti Nikole imaat interesen kolbas so kaskaval...mmmm koga ke se rastece merak za makanje...:)))

_________________
JA KAKO MAL IMAV MLECNI ZABI A SEGA IMAM 3 ST.CROIX......
DA ZIVEE SPINOT.................................................


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 7:08 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
ima kaj mene vo dukan edni domasni od strumicki majstor po 220 kilo poubavi mislam deka nema,za skara se super,a ne se losi i przeni :)

ama sepak nisto ne moze da gi zameni kremenadlata i rebroto ;) 8-)


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Нејзиното Височество Кобасица
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 23, 2011 7:14 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Poliz НапишиCOLON
Домашна колбаса-полнета во домашни услови ,праз,буковец обавезно,свинска со телешко за шмек.... ;) докажана работа.Каков Мик,каков Промес :lol: :lol: тоа се купува само во очај,кога нема домашно производство.Во Струмица во секоја месара има домашни колбаси(ама не се и зима од секаде)ако не правиш ти,земи од некој од доверба ;)
ПОЛИЗ,
ВИ ЗАВИДУВАААААААААААААААААААААААААААААААААМ.

_________________
Бора Чорба....“Како је лепо бити ГЛУП, О како је лепо бити ГЛУП“ ..


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

cron
POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum