gledam nekoj se pridrzuvaat na temata nekoj ne-no nema zamerki
samo edno neshto mi e cudno ;nekoj kolegi ribolovci se otkazale od ribolov vo mkd zatoa shto i kaj nas ne se pocituvaat tockite od apelot za bojkot od prviot post,drugi nesakaat da bidat kolegijalni i nesakaat da pishuvaat protesni postovi kon odredeni koncesioneri zatoa shto vo nivnite reviri seushte ne e alarmantna situacijata,treti ocekuvaat da se izbori nekoj tret....cetvrti se izgleda emotivno povrzani so nekoj koncesioneri...cudno mi e kako nemozat da svatat deka:
- prvite koga togash ce gi izbrkaat od sosednata zemja;da nelovat riba ( ili so skapa dozvola ili na nacionalna baza
)
- vtorite gi ocekuva alarmantna situacija
-tretite treba da se malku poaktivni
- na cetvrtite trebashe dosega da im tekne deka vo pazarna ekonomija nepostoi emotivnost
Za onie vtorite bi dodal ushte neshto ;alarmantnata situacija ve ocekuva so ushte edna dve vakvi poplavi celata mulj od lepenec markova i pcinja ce vi legne vo vashiot revir pa skobal i mrena ce nemate za lek ( toa vece se gleda vo letniot period )
Znaci dragi kolegi ribolovci dodeka molcat site vakva ce ni bide situacijata ;ce se raspravame zoshto ovoj koncesioner naplaca tolku za dozvoli drug onolku a zaboravame deka koncesionerite vece pazarno rabotat i deka ne gi interesiraat emocii.
Pa zatoa jas vaka razmisluvam -sum ja platil dozvolata tolku i za tolku sakam da bidam usluzen
-1300den za dozvola za pcinja a da lovam vo kal e stvarno me pravat budala a jas sum samo bolen za ovoj sport