Malku sum isprovociran od sostojbata so ribokradstvoto kaj nas posebno so OHRIDSKOTO EZERO.Jas sum sekoj den vo Ohrid sluzbeno tamu mi e rabotata i mnogu dobro ja poznavam situacijata.Site vo gradot gi znaat koi se ribokradcite i nikoj nisto ne prezema, gi znam i jas i bi mozel i da gi imenuvam no ne gledam nikakva korist od toa.Za vreme na slavi vrie kako vo kotel se nudi riba na site strani belvica,klen,krap pa duri i pastrmka.Za plasica da ne spomnuvam 100den kilo bateto mi veli kako poeftino plakam dozvola crvi 50den da ti ja dam za dzabe a zabrana e na site vodi.Vo vrska so pestanci i mnogu slicni na niv sto spomna LEPI ne e ova na TATKA NIVATA PA TI DA SI JA ORAS KOGA SAKAS nemale druga egzistencija
.Pa koj e budala da raboti so tie ceni na ribite,kuka na cetiri sprata pa edna za sinot pa edna za kerkata pa edna za vnucite stvarno gola egzistencija
a pestani e vo prva zona samo za komunalii eden kup pari
Malku i za pastrmkata velat dzabe nasite poribuvale koga od albanska strana se lovela.Da se lovi i ja ima po site restorani duri i pokraj pat ja prodavaat vo akvariumi ziva,samo zaboravame edno albancite vo vremeto na enver odza ne smeea da se doblizat do vodata a ne da lovat a kaj nas 50god se zneese NA TATKA NIVATA se vrti trkaloto sega CACKO NI E KRIV pozdrav i ako gresam ispravete me