Eve da stavime nekoja reportaza i za vo kujna,da ne bide samo lovime- a ne jademe
.Znaci ,,mrenava,,e spremena na svoj nacin koj sto mi se dopadna mnogu :ok_ok:i ke si go primenuvam i ponataka za priprema na pecena riba,,od vidot na klen,mrena,bojnik pa duri i krap.Znaci prosto i ednostavno e za prigotvuvanje,takasto slednite sostojki za podgotovka ni se naogaat vo kujnite.Postapkata e sledna:ribata se soli odvecer,i se ostava vo sol se do naredniot den za pecenje,potrebni zarzavati ni se,morkov,kompir,magdonos,luk,kromid,krastavicka,biber,grasok,vegeta,sol, i maslinovo maslo.Morkovot,krastavickite i kopirot sitno se seckaat se mesaat so drugite sostojki i se stavaat vo vrela voda da se obarat,odprilika 5-10min.Od koga ke zavrsi taa postapka potrebna ni e tava poleana so maslo po izbor,se stava ribata vo nea i se polni so podgotvenite mirudii.Od koga ke ja napolnime prazniot prostor go potpolnuvame so trgalezno isecen kromid.Se stava vo zagreana rerna i peceme 2 casa na 200 ctepeni.Za dekoracija moze da se koristi limon so magdonos.Ajde sega i slikovito po red
premackanata tava so maslinovo maslo
ribata vo neja
spremnite sostojki
predhodno dobro obareni i iscedeni vo cedalka
stokmenata i napolneta riba i poliena so belo vino
i eve ja veke zacrvena posle 2 casovnijot solarjum na 200 stepeni
i normalno so casa belo vino
pa nazdravje