За 80 мин да се исчади риба од 1 кгр мало морген. За толку време може само да ја испечеш. Јас сум чадел во буре повеќе килограми (10-15) и колку што се сеќавам ја чадев скоро цел ден.
Бурето на горниот дел беше избушено на повеќе страни и низ дипките проврена арматура. Рибата ја врзував со жица. На долниот дел (странично) од бурето беше исечен правоаголник (околу 25х25 см) и свиткан нагоре по агол од 90 степени. Ложев надвор во импровизирано огниште ( направено со цигли), со тоа што топлината и чадот преку исечениот отвор, ја усмерував во бурето.
Значи во мојов случај постапката е иста како кај тебе.
Како и да е рибата е исчадена ви благодарам на сите за советите не верувам дека ќе остане . Па бујрум
[/quote]
kolega u prAVO SI,, kolicinata i ne e bitna nego vremeto e bitno za da bide cadena,,
najmalku 0 casa, sto i samiot proces bara vreme za da bide ribata kako sto treba,,,,,,,,,
U BURE SUM NOSEL DA MI CADAT RIBA SAMO SKUSA,, sega planiram 10 kg bojnik da iscadam, se iznenadiv od kvalitot negov proslata god,, ima nacin za koskite s=da se izvadat i treba priprema,,,,,,