www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 04, 2024 8:27 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS13»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: УЛИВ НА ЦРНА РЕКА
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 12:33 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
spiro_jas НапишиCOLON
абе не реков дека ке ве убијат - ама да се истепаш од одење со цел кеф да си поминиш интересен несекојдневен излет и да ти се расипи цела претстава кога ке налеташ на мрежари , или цел вир распостелен со самици и струкови а да не те изнендади и да слушниш некоја детонација

ете нека кажат тие што оделе повеке пати дали има во ова вистина или празна слама лупам

пошто ти ги претставија сите убајни ама другата страна не ти ја кажаја

пс - еден повик ке напрајш ко ке си дојдиш во витолиште тогаш телефонот ке ти проработи ;)
Spire brat,pisuvas za nekoi minati vreminja koi odamna zavrsile.Poslednite ajde samo 6-7 godini toa go nema.Ni traga od seto toa...taka da ne gi plasi lugeto bez potreba :D
Ako ti napisam deka mozes deset pati da slezes ili deset dena da sedis i covek da ne vidis ,ce mi veruvas li ?
Nemastijata odamna go napravi svoeto...skapa ekskurzija stana Vrpsko .. . .Plus ,do ajde da ne recam vcera tuka bese i pogranicnata policija .. . .. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 12:41 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
DEAN НапишиCOLON
...еве некој слики од дебакалот на улив!!

тежок и напорен пат,кој мисли да се нафати на вакво нешто нека биде физички и психички спремен :lol:
...ден пред да дојдеме местото било гранатирано и по целиот брег имаше мртви риби што не ги собрале,така да може да се види по сликите колку сме разочарани!!!!!!! :cry:
еве од ланска година сведоштво :(

инаку кај нас како што седат работите и на секој човек да има по еден полицаец малце ке биди
-толку поган народ незнам дали ке се најди негде :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 12:51 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ajde togas cicko Keltan da ti kaze Spire , drug pat nemoj da ni pisuvas sto si cital :D oti ne sekogas e vistina , samo ona sto si videl za da ne bide samo sirenje dezinformacii...Niti bombi imase pukano niti ribi poumreni nekoj vide tamu.Deckite dojdoa pretovareni ,nespremni ,nemase nacin da gi nosam malku podaleku....taka da ostanavme kade edino i mozese ,kaj tie bitolcanite :D na vlezot na siniot vir..kako trinaesto prase :D da se nalovija ne,ne bese bas denot,da gi nosam podaleku ,na mrena da receme , strav mi bese,neiskusni za taa divina.Da gi nosam karasi da lovat na karaskiot..daleku,neiskusni vozaci,dojdoa so Lada niva pozajmena kolku se secavam ...kakva patem i ne vozel nikoj od niv na teren pred toa ...gospod samo znae i nie kako slegovme i se vrativme ... :D
Neka mi prostat site od drustvoto sto bevme tamu ,deckite se super i se nadevam deka ce napravime revans nekogas i da imaat malku poubavi spomeni od Vrpsko ..ama ona sto go napisav gore e vistinata. . . :D
PS .I ne e od lanska godina...ihaa godini ima od togas :D A i nie cesto si ideme bez riba,,,nikogas ne mi bilo jasno sto e probolem da kazes deka ne si fatil riba..pa ajde izgovori vakvi takvi smisluvaj :D ZOSTO ???

Последна промена од 1 на Keltan, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:08 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
чим ти велиш дека е така - нема пререк за муабетот
инаку овие имаја цела една репортажа направено ц ц ц ц ц ц можиш и сам да прочиташ на почетокот од темата па надолу се шо напишале тие што билие
е сега колку е вистина од то - :?:

ама дека нема ајдуци таму - не вервам дури не видам јас , а како шо слушам кој се оди натаму
нее толку сјајно
а ми се прави кеф да слезам оваја година само изгледа тешко ке биди од тој план

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:10 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
јас реков ќе отидам, и ќе отидам :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:14 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
howitz НапишиCOLON
јас реков ќе отидам, и ќе отидам :D
Тргај еден ден порано ! :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:14 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ne citas ili ne me veruvas :D retko koj ostana sto sleguva dolu...patot e se polos,gumi gorivo skapo umre Vrpsko za 90 % tie sto odea pred godini..A najmalku gi ima bas tie stetnicite,tie prvi se otkazaa..na prsti od edna raka se brojat deckite sto sleguvaat tamu poslednive godini i tie dali ednas dali dva pati...Pa i nie sleguvame 5/6 pati maksium...godinava seuste ne sme bile ni ednas a znam samo za dve grupi sto slegle i toa na karasi lovenje,poznati decki ,sportski ribolovci ....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:20 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Keltan НапишиCOLON
Ajde togas cicko Keltan da ti kaze Spire , drug pat nemoj da ni pisuvas sto si cital :D oti ne sekogas e vistina , samo ona sto si videl za da ne bide samo sirenje dezinformacii...Niti bombi imase pukano niti ribi poumreni nekoj vide tamu.Deckite dojdoa pretovareni ,nespremni ,nemase nacin da gi nosam malku podaleku....taka da ostanavme kade edino i mozese ,kaj tie bitolcanite :D na vlezot na siniot vir..kako trinaesto prase :D da se nalovija ne,ne bese bas denot,da gi nosam podaleku ,na mrena da receme , strav mi bese,neiskusni za taa divina.Da gi nosam karasi da lovat na karaskiot..daleku,neiskusni vozaci,dojdoa so Lada niva pozajmena kolku se secavam ...kakva patem i ne vozel nikoj od niv na teren pred toa ...gospod samo znae i nie kako slegovme i se vrativme ... :D
Neka mi prostat site od drustvoto sto bevme tamu ,deckite se super i se nadevam deka ce napravime revans nekogas i da imaat malku poubavi spomeni od Vrpsko ..ama ona sto go napisav gore e vistinata. . . :D
PS .I ne e od lanska godina...ihaa godini ima od togas :D A i nie cesto si ideme bez riba,,,nikogas ne mi bilo jasno sto e probolem da kazes deka ne si fatil riba..pa ajde izgovori vakvi takvi smisluvaj :D ZOSTO ???
И јас прво со Ацо правев муабет и рече дека колку толку ги довел на некој ред апашите, а за истото потврдија и други рибари, и годинава неколку екипи што беа Стрежево со сите разговарав за Врпско и сите кажаа дека криволовот годините наназад е доста намален.А посетеноста на тој терен-убаво кажа Келтан: пари треба за човек да стигне до таму!
Од Битола имаше порано еден тур-оператор (и ние неколку пати сме биле со него) ама и тој повеке не вози за таму.Последно го прашав лани и ми рече:дете златни да се рибите и реката ракија да течи џипот мој таму не стапнува појќе :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Keltan НапишиCOLON
Ne citas ili ne me veruvas :D retko koj ostana sto sleguva dolu...patot e se polos,gumi gorivo skapo umre Vrpsko za 90 % tie sto odea pred godini..A najmalku gi ima bas tie stetnicite,tie prvi se otkazaa..na prsti od edna raka se brojat deckite sto sleguvaat tamu poslednive godini i tie dali ednas dali dva pati...Pa i nie sleguvame 5/6 pati maksium...godinava seuste ne sme bile ni ednas a znam samo za dve grupi sto slegle i toa na karasi lovenje,poznati decki ,sportski ribolovci ....
Имаше една екипа: Златко, Љупчо и Игор-одат уште? Златко мислам дека работеше во Витаминка стражар, а овај Игор гулаби чуваше!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 07, 2012 1:24 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
кога ќе отидам годинава на едно 5-6 дена ќе се чудите какви репортажи ќе има :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS13»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 66 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum