www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 08, 2024 1:33 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234567»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: EZERO GLOBOCICA-RIBOLOV NA KRAP
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 11:38 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
spiro_jas НапишиCOLON
DRIM ---dobro dojde i da bidis so edno oko ovde na forumot zaso eve ti si od toj revir
a nie sme manjak so lugje od toj del
-e sega da pomuabetime
kaj so ima cad ima ili ogan ili skara ke se praj(znaci za belja trebaat dvajca)
nego aj i toa so ribata neka nee taka
sepak ovaa e edno tablo da sekoj si kaze nesto i da se popravame vo sekoj pogled
dali nie kako ribari ili cuvarite kako cuvari

pozdrav i se nadevam deka nema da se bara vlaknoto vo jajceto

-==inace reportazata na aki e stvarno korisna ni donese eden nov clen od kaj sto ni trebase==
Dobro ve najdov spira_jas no veruvajte nekoj da obvinuva nekogo za nesto sto nese slucilo navistina e tesko. Nie nesme takvi luge za nekoj da ni obvinuva bez pricina Dragan se javil recisi do site sto mu se bliski i na nego i na nas eve sto mi napravija ! nikoj ne izleguva po riba za da se najade od 3-4 kg krap ili bilo koja riba .. se nadevam ke se sredi i ke bide kako sto treba pozz do tebe i zdravje samo za dobro da se gledame i slusame :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 11:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Pozdrav Drim i dobrodojde,sega vo ovie vreminja znaeme deka koncesii nema ribolov ne e dozvolen pa me interesira kako e toa regulirano na globocica....Dnevna karta ili fiskalna ili dozvola specijalna i taka natamu...Pozdrav

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 11:57 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 11:23 pm
МислењаCOLON11
ЛокацијаCOLONЛабуништа
Гледам дека се отворила дискусија и тука , бидејќи за ова дискутиравме на страната на групата од КСР ЦрнДрим - Лабуништа на Фејсбук :-) и се надевав дека Аки прво ќе проба да се воздржи од возбуда па да навредува и условува со зборови кои како на спортски риболовец не му доликуваат пред да ја сознае вистината , крајно некоректно и неферски е од негова страна да изјавува дека рибочуварите кои се навистина единствени во нашава држава со нивната решителност по секоја цена да го сочуваат езерото од рибокрадци да му се стави етикета од типот дека се лопови.

Во цело ова време додека се тие активни не се десило ни влакно да му фали на биуло кој спортски риболовец , а камоли да му украдат на некого крап од 3 кила , навистина е смешна констатацијата на Аки.

Аки се надевам дека пак ќе дојде да лови во ова езеро , како што гледате и сами по репортажата што ја има направено ова е рај за секој риболовец , па сигурно ќе треба да се сретне со тие луѓе кои се навистина прекрасни особи и ќе треба ова тврдење да им го каже во очи , а замислете колку е тоа тешко кога тие тврдења се неосновани и плус ги брукаш пред сите нас тука.

Аки мислам дека им должиш извинување пред сите тука.

Се надевам дека секој кој после оваа дискусија кој има бар малце сомнеж ќе дојде кај нас и ќе се увери во спротивното и ќе дознае колку тие луѓе се гостопримливи.

Поздрав и секое добро ви посакувам

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 12:21 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
za dozvolite kolku mi kazaa mene deka sega ne naplacaat,ali cuvarskata sluzba i ponatamu raboti za razlika od drugde kade dignaa race od se
nego aki zaebi nervozi te ceka sega pogolem krap sledniot pat,daj nesto info na sto lovevte na sto krmevte jadici sistemi takvi detali

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 12:28 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON11
ЛокацијаCOLONЛабуништа
Точно така Филип , дозволи не се наплаќаат а рибочуварската служба е активна како и секогаш

Ако те интересира на што се лови во Глобочица и сакаш да дојдеш да ловиш тогаш свариси пченка за прихрана и за ловење , можеш исто така и тесто да си замесиш ( палента ) со вкус на ванила , зависи кој дел ќе го одбереш за ловење , и нормално ќе ти треба и добра опрема и јаки конци бидејќи во последнава недела се деси на неколку пати да им скинат тешки капиталци.

Поздрав и се надевам дека оваа информација ќе ти биде од корист

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 12:39 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
otprilike ke se spremime so se i sesto,planiram tamu kraj na avgust togas mi dodjaat ortacite od pecalka,moze i ke kontaktiram nekoj od ribolovnoto drustvo za lokacija kako i da e ima vreme

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 12:52 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Нема многу да коментирам, знаев се од самото нивно поаѓање, патување, сместување, другарување како се одвива. Знам дека беа многу радосни и среќни, па башка и уште ноќта коа се слушнавме коа ми кажаа за крапот абе од гаќи излегов.И се така прекрасно ама коа слушнав за рибата шо се десило......... хммм.... Сомнително... Несакам да обвинам никого, само сум сигурен дека до сега на тоа езеро Дејвид Коперфилд нема одржано настап па баш таа риба да научи некоја финта од него! Поздрав до сите.
Аки, Кирца без нервоза........ што е ваше ке си дојде !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 1:19 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON11
ЛокацијаCOLONЛабуништа
Хе Хе ... Интересен коментар и крајно несериозен , па зарем не сваќате дека се обвинуваат луѓе и тоа не е така сеедно за нив , погледнете го видеото кое го има снимено Аки како и на кое место е чуван крапот , покрај местото каде што ловеле минува пат , па зарем мислите дека не е можно некој да поминал во време кога дремеле па да го собрал ?
Да провереле дечките одма кога заминале чуварите дека им го снемал крапот тогаш со сигурност ќе знаевме дека се случило тоа сценарио.
Замислете од кога ги посетиле чуварите поминала цела ноќ и цел ден а водостојот се менувал , значи можно е и да избегал , исто така е можно и некоја лисица или куна да се нагостила

Уште еднаш ... апелирам додека не се открие вистината да не се оцрнуваат чуварите на ова езеро

П.С. ова со животниве го споменав затоа што е десено такво нешто :-) да бркаш лисица со крап од кило и пол во уста :-)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 4:08 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Здраво Дрим и Visual,

ај добредојдовте и фала богу и од глобочичко некој да е тука :D

Во однос на мојот текст шо го имам напишано намерно се сите „ризични“ зборој ставени во наводници за да не испаднит дека вреѓам некој ;) Иначе го знајте моето мислење за рибочуварската служба на Г. Езеро, одсекогаш сум ги фалел и само така да продолжат 8-) Јас никогаш не сум ваѓал дневна за Глобочица пошто сум ваѓал годишна и сум бил често на гости кај вас Лабуништа и најчесто сум контактирал со Тасим кого го ценам многу. Јас еве и сега ќе нагласам дека начинот на кој се контролира со Кајче е несоодветен и мора да се најде друг начин за контрола :!:

Случката со Аки морат брзо да се заборајт пошто не можит никако да се докажит шо како е настанатао и дека следниот пат т.е. најдобро е секоја група шо оди на риболов да е телефонски во контакт со рибочуварската служба. Не можит ако се некој дечки на риболов 2-3 дена на исто место, кој можат денски да се видат, ти навечер да им појдиш во контрола само за тоа шо некој посумњал во нив дека фрлаат мрежи или се возат со кајче :!: Барем во теснецот можит со појака Електрика да се осветлит и видит кој шо работит ...

Сепак мислам дека требит да легнит работава и поздрав до сите инволвирани во оваа тема :mrgreen:

П.С.1 Абе Visual, шо напрај Оли, фати нешо :D
П.С.2 Ееее сега, за Г.Езеро имаме лујѓе шо пооригинално и поактуелно ќе информирет ... ми олесна :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 7:45 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 05, 2010 3:44 pm
МислењаCOLON1681
ЛокацијаCOLONСкопје
Поздрав до Дрим и Visual и од мене и добродојдовте.Токму ова е тоа што фалеше на форумов.Неколку пати сум пишувал за вашата работа се разбира во позитивна смисла пред се затоа што тоа го заслужувате со вашата работа и посветеност да го заштитите рибниот фонд во езерото со кое стопанисувате.Случката со крапот нема да ја коментирам доволно е коментирана се надевам дека ке се реши на нај позитивен начин.Мислам дека вашата појава на форумов токму по последните коментари како овде така и на фејсбук е доказ дека невие сеедно по коментарите што уште еднаш ја докажува вашата посветеност,ние ке бидеме ваша логистика на терен и многу може да бидеме во корист.Камо таа среќе вака да се однесуваа и МРФ кои се уште се глуви и слепи при очи и уши или барем така се праат,затоа и состојбата со риболовот е таква како што е. :twisted:

ВАРДАР Е ВАРДАР

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234567»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON