еден проблем има само тука, Сергеј не извади ништо, се изнатрча човекот по тоа ридот угоре уделе максимално, имаше некој проблем риба несакаше да му се закачи... 50 ранови ниеден не реализиран, дали кленови чепкаа или имаше нешто проблем во системот останува мистерија
Сергеј извади , само чекаше да си отидете прво
[/quote]
Ти па одма да накодошиш. Јас едвај дочекав да си одат за да не ме шпијунираат ти...!
Проблемот беше во големата боили кои ми ги даде Браца за да му ги истестирам. Боилите бе 16/ки кои се мачев да ги изделкам до некоја пристојна големина. Мала јадица, кратка длака, голема боила, еднакво на утка.
Кога конечно седнав и успеав некако да доделкам 2 боили приближна големина на 10/ка имаше резултат нормално.
Интересно беше што во ист момент ми удрија две риби, па додека ја вадев првата ми удри и на другата трска и морав да ја држам меѓу нозе додека го вадам првиот.
За жал вториот се откачи.
Зафрлив со истите боили без да ги сменам пошто не сакав повторно да делкам 10 минути една боила и после неполни 10 минути имаше ушт еден удар. Овој пат убаво крапче од околу 4 кг.
После тоа се спакував и си заминав пошто сонцето ме отепа.
Битно беше дека имаше доста удари на тие боили само што беа многу големи за таа вода.
Сличен проблем имав и со моите боили само не со големината туку со структурата.
Имено ги правев касно вечерта а брзав за стигнам на матурска па морав да ги соберам неисушени. Ноќта дополнително искондензирале во кесата и уште толку омекнале.
Се случи неколку пати да ја пипне боилата и одма да ја симне од влкното пошто ептен беа меки.
Битно беше да се избега од дома и да има дружба, да се запознаеме со оние кои не се знаеме и да се видиме со старите познаници.
Целата не е ловење риба на еден ваков настан, дружбата а во прв план.
А младиве нормално напалени се па сакаат да си го измерат со сите.
Спаива и Кирца се јадат у ПМ. На дружење и заебанција одат а се брецаат па замисли да ги ставиш еден спроти друг на некој натпревар, ќе се испотепаат.
И џабе се инатите, утките не се бројат, се бројат само извадените риби, ако гии броиме утките јас имав повеќе од колку сите заедно на цело езеро!