Ezeroto si ima zdruzenie koe koncesionira so nego.
I koncesionerot si odreduva i cena i nacin na lovenje.
Nema ljutis.
Megutoa koga bev jas na ova ezerce, vo muabetot so lugeto tamo nekako dobiv vpecatok deka oni i ne sakaat mnogu gosti.
Saso
Nema zdruzenie koe stoj zad koncesionerot tuku si e poedinec( pravno lice). Toa e dozvoleno spored uslovite za tender. Koncesionerot imase malku pomatena slika za toa sto dobil so koncesiata. Se sekjavam deka zborese kako go racistuval kanalot od shut i djubre, kako gi betoniral patekite, pravel ograda i slicno. Koga go prasav a sto me pravi ako za 5 godini drug ja dobie koncesijata ( poradi podobro ponudeni uslovi) mi rece "jas ke mu gi pokazam site fakturi za mojte trosoci. Neka mi gi plati i neka ja zeme koncesijata"
Epa sega ete ti potencijalen problem za 5 godini zatoa sto na nekoj ne mu e jasno sto dogovoril. Inace gosti ne sakaat zatoa sto izgleda si imaat druga matematika koja e pogolema od tie 500 denari dnevna karta. No ne e moe da navleguvam vo toa. Moe e da kazam deka kako ribolovec uzivav na ezeroto i deka go preporacuvam na sekoj koj ke se najde vo blizina na nego.