Mesate babi i zabi.
Duki jas znam sportski ribolovci koi na svetskoto vo Belgrad zimaa ripcinja odnosno gi trpaa pod satorot za da gi jadat
Lapanje se misli na onie a skoro site koi zimaat za prodavanje ribi i davanje po nekolku kila na komshii samo za da go zadovolat egoto i da gi falata prijatelite i komsiite kako se oni golemi ribolovci.Za dokaz i edna fotografija e dovolna.Za mezenje ti treba nekoe kilce ne ti trebaat 10-20-30 kg riba.Sportski nacin na ribolov odnosno sportski ribolovec e istiot rekreativen ribolovec koj isto uziva vo prirodata i vo natprevaruvanjeto so samata riba(pogolem sport vo ribolovot nema) megutoa so golem respekt sprema celata priroda nesamo ribata.Krshenje na drva,secenje za mesto,palenje,unishtuvanje trska,frlanje gubre kaj ke se stigne,cuvanje riba po tri dena,e nesportsko odnesuvanej pokraj voda.Sekoj shto zima riba nemoze da bide sportski ribolovec.
Sportkata legitimacija e za natprevari i nisto drugo kako sto kazaa ima sportski ribolovci deset pati pogolemi od site so legitimacija.Sekoj shto ja pocituva prirodata i faka kako shto e bez da ja unistuva.sekoj koj ulovenata riba ja vraka nazad e najsportskiot nacin za dokaz i nisto drugo.So tekot na godinite Mnogu lupanje vo gradi deka se sportisti ustvari se rekreativci.
Sekoj ima pravo na svoj izbor i go pocituvam.Koj saka neka zima koj saka neka nezima ama treba ednas MRF da napravi razlika vo odnos na beneficiite i pravilata za tie shto zimaat i tie shto sportuvaat