Spored mene smirenost i ne panicenje e klucno vo sekoja situacija mnogu pati se imam povredeno koga odam po riba dali se imam iseceno,nabieno nesto ili shinato i sekoj pat smiri se vidi dali mozes sam da si pomognes ako ne telefonot e tuka ke dojde pomoshta sekakvi gluposti mi se imaat izdeshavano na vardar da propadnam do polovina u kal sam se izvadov isto na vardar pominav na edno ostrovce kade sto vodata se pregazuvase a nazad morav da plivamda se vratam do obala
Vo gevgelija na ezerceto 3 pati pred da se komiram stignuvajki doma bidejki vodata ne e za banjanje nemas kako da se izladis i site 3 pati se primetiv deka prekuvuvam tocakot pod gz stignuvam doma i se gasam
Takov sum moze nekogas od 1 ubod od insekt da se poduvam kako balon ali i toa ne me usporuva vo kumanovo na pcinja nesto me kasna na nogata dodeka da stignam doma nogata mi se poduva doma u zamrzivac ja staiv i sve je uredu.
Nekoi stvari mislam deka gi pravite postrashni odkolku sto se.
Na prvo mesto smirenost i ne panicenjeto posle ako mozes sam sebe da si pomognes da saniras nekako povredata (ako e mozno) ili da se ublazi efektot kako ubod od nekoj insekt ili padnes cel vo koprivi (na drugarce mu se desi) ima odredeni rastenija sto pomagaat pri namaluvanje na bolkata ili otokot.
Pred nekoja godina so eden postar ribar praev muabet poim neam kako se vika slucajno na avtobuska se sretnavme mi raskazuvase kako se spasil koga go iskasale pceli.. nemal sto da pravi pa vo brzakot vo vodata dremel nz kolku saati na ladno.
Koj kako znae toj sto se kocka znae deka moze site pari da gi izgubi i na ulica da e toj sto pie znae jetrata ke mu odi taka toj sto non stop dreme vo priroda mora da si gi znae i prifati rizicite