А до каде е мрестот на пастрмката во Треска знае накој, се измрестила ли, се мрести, касни ли мрестот. Проверил ли некој овластен. Кој вид на пастрмка има на Треска, јас најверојатно сум ги пропуштил овие податоци. Има ли калифорниска или не, ако има таа треба да е дозволена за лов во текот на цела година, ако ја нема до кога трае забраната на останатите видови. Порано забраната завршуваше на 15 јануари, а сега? На Радика е помината забраната а е салмонидна вода,до потегот на Бошков Мост, а Треска не е целосно салмонидна а има забрана или нема, или? Нека ми одговори некој ве молам
Neznam do kade e mrestot. Kaliforniska ne sum videl do sega nikoj da fati, a dokolku ja ima togas e kako sedmica na loto.
Mrestot mislam deka e doJ 1 mart ili 15 februari ( i dvete dati se spomnuvaa vo ribolovnata osnova)
Na Radika nikako ne e pominata zabranata
. Ne go gledaj delot od Boskov most pa nadole zatoa sto tamu e sekogas diva liga.
Na RADIKA zabranata zavrshuva so 31.01.2013.Od 01.02.2013 sekoj vikend i drzhavni praznici Dnevna dozvola 150 den,godishna 3.000,00 denari.Informacii od 20.01.2013 od lice smesta.
Kaliforniska na TRESKA 3 imam lani izvadeno 4 parchinja a 1 imashe i Gerovski.