Najverovatno ke ziam neopren premnogu pari mi se 200 evronki i taka i taka mi treba za staticen ribolov nema da udram peshadija nego na 1 mesto ke si brkam bojnik li sto grize.
Имаш поевтини дишечки комблизони мојот комплет е од алибаба/алиекспрес- и го склопив тој комплет за 20 мин пошто мораше да брам тоа што може да стигне кај брат ми за тој период и да може да ми го донеси
- чевлите се VIZION- KADISS комбилизонот од прилика не повеке од 150 долари ме кошташе аустралиски сето заедно а можи и поевтино
неопренот го имам од 2004та и во екстремно ладно и во пролетно ладно и во есенско - вервајте луге СТУДИИИИИ, на тој шо вели не ми студи -- краток му е рибарскиот век -- да не речам лажии
- кога ке почнеш да се движиш како робот си и потишш, некогаш и намерно во вода сум влегувал да си го оладам телото кога се топли денови и не си подолго време во вода
дишечкиот го порачав за да не дремам во вода(не дека немам и со него дремено) да можам да се движам од место до место, да прегазам река, да не се правам калови и за сега сум задоволен спрема колку кој ке го користиш и за колку различни ситоации и временски услови -- седење во ладна вода не му препорачувам на никому-- јас направив една пауза од риболов од такво дремење, така да кој како си сака
јас моето го напишав, немора да е правило за сите да важи -- мој совет од лично искуство