Ako koristite onie gumicki za podvizni tapi,prakticno i obicna tapa moze na nekoj nacin da bide waggler,samo so ponekolku olovca stopiraj go od edna i druga strana,so sto dobivame oteznuvanje vednas vo tezisteto na tapata kako i kaj klasicen waggler na krajot na sistemot samo 0.2gr kolku da ja spusti jadicata na dno...e problem e koga wagglerot e podvizen.....
Da ,filip,ama takva montaza namaluva olova podole i sigurno se pletkas pri frlanjeto ..mozis da imas ne znam kakov match,drenan.tubertini,...tenok konec...Takva gumicka e imitacija na vagler no oteznuvanjeto e cela majstorija za wagler..ne e isto teret vo teloto i teret von od tapata..kako sto ne e isto i klizno olovo so silikon za wagler i fiksno olovo za wagler ..
Po moe mislenej a po mislenje i na nekoi talmicari i vo RM a imam i procitano ..:
1/najdobro olovo e da bide oblik solza so silikon i toa gramaza da bide nekade 50 % od vkupnata tezina na vaglerot /dokolku se raboti za wagler bez oteznuvanje a fiksna dlabocina/
a to bi znacelo za 4grama wagler ... 2 grama klizno olovo so silikon + 2x 0.5 gr pod olovoto do osimcata + kaj tapata od sekoja strana po 0.5 gr olovca sacma..Za wagler olovca sacma se zadolzitelni....
Taka ovoi sistem bidejki teretot od 3grama e dole ne dava podvezot da se pletka ..i so termo buzir od 5cm osmicata i olovoto dolu ke gi zastitam i ke go odbijam podvezot od pletkanje....
da ne filozofiram mnogu vlezete vo bilo koi angliski sajt i ke vidite....match tehnika....