www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 8:43 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS14»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Параболици (PROLOGIC)
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 10:40 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
sekogas do sega sekoja firma ima napraveno nesto pred svoeto vreme.Taka i kaj trskite sekoja firma so nekoja trska se proslavila i den denes na ime na taa slava drzi i cena.Toa neznaci deka sve sto ke prizvede e so istiot kvalitet kako i taa slavna trska.

Powerpleyot ne site shekspiri e nesto sto do den denes e za cenata neprikosnoveno izraboteno.Ne deka e idealna nego kaj nas nemalo drugo da se najde ili ne ni bilo dostapno.Anakonda senzitiv touch vo verzija 3,90 2,5 lb e nesto sto covek moze samo da posaka i dodeka ne ja fativ vo race vikav deka power pleyot e najdobra.Posle ja fativ fox warrior xt vo verziaj 2,75lb ispadna uste podobra.Ovie se poskapi zato i go napisav prethodnoto deka za cenata nemozes da najdes podobro.A otkacuvanjeto dali e ili ne sekogas mekata trska i pogotovo onie so mala libraza ja zamoruvaat ribata sami.so tenok konec mozes bez sok lider da frlas bez da se skine.Uzivanje na riba,ama pa imaat drugi mani.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 10:50 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Prologic одлично напредува, но сепак последнава серија на стапови мислам дека се преценети.
Во евра едно парче е 180. X3=540 бона!
Веќе тука имаш брејк даун на избор каде добро ќе се размислам...

За овие пари имаш и Century нови и класа половни од истите. Тука во игра влегува и FS, AKN со V-joint итн...

Се согласувам со Мартин, секој си тумачи како мисли и е посесивен кон своето. Просто како грав.
Мислам дека во полупропали фирми можат да влезат сите оние кој прават крапски параболици од entry level (ради реда).
Фирми кој ја изгубија битката со мид рејнџ, да не зборувам за повискои класи.

Пример...Spro, Shakespeare, Anaconda, Cormoran итн. брендови кој поради глобалната политика или спориот напредаок се дел од други корпорации.

Пролоџик е исто дел од корпорација каде се групација кој работи доста паметно. Сепак, дупките ги затвора со помош
на други брендови за да го покрие комплетниот рејнџ и понуди во категоријата за крапски комплетна слика.
Пример, делот со машини го покрива со Окума, сестра фирма-бренд со кој настапува на европскиот пазар.

Поентата ми е, C3 е одличен параболик (покрива секакава ситуација), но сепак цената е висока.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 10:53 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Foxot napravi trska kako i powerpleyot najdobra na pazarot i najprodavana,ama za razlika od shekspir mnogu poskapa.Ja imav i znam sto e.Do den denes nikogas nenapravi nesto podobro.Na ime na taa slava sega prodava trski so ceni kako najdobrite handmade i luge se lazat i kupuvaat.
Sportexot e ista pesna,daiwata ista pesna,na ime na nekogas starite i najkvalitetni trski daleku pred svoeto vreme i den denes lupaat ceni i prodavaat.Za razlika od niv firmi koi nebile tolku poznati iako postoele sega so novite tehnologii a najveke golemata kopiracka masinerija vo kina doagaat do se podobar kvalitet za pristupacna cena.Primer e JRC,MAD,Prologic,Prowes,Pelzer

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 11:02 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Ako veke sporeduvas ceni a ne firmi.So tie sto gi nabroja osven daiwata koja e 5 klasi podole nemozes niedna da spored trska vo kvalitet.Gi zaboravi brush ashby,harrison i nash.

Za da sporedis ceni na trski ke sporeduvas ista klasa i ista libraza.e sega C3 e vo klasana na FS his i century Focal System spored performansite.Novata C3 ke bide kako His ive i C2
Za cena od 165 eur nova vo verzija 3,90 3,5 lb nemozes da najdes od gore spomenatite ni 10 godini stari a kamoli kako sto pisuvas novi.Primerot e C3,MAdot i Jrc isto imaat odlicni trski do taa cena so priblzno isto performasi(ovaa ne e kvalitet) kvalitetot na izrabotka e sosema nesto drugo

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 11:08 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Незнам, Fox познат по неуништливост, Даива како иноватор (погледнете го V-joint системот) или Спортекс кој дава 10год. гаранција на бланк... да ги ставам во кош или да ги прогласам за пропали со стара слава со jrc, mad, prologic итн...хм?? :roll:

Споредувам цена, не класа. Споредувам комерцијални брендови и тука треба да се види пазарната вредност.
Бланк е бланк, не се троши.

Не ме интересира која класа е, за 500 бона имам избор на ЛУДИЛО половњаци.
Ако јас имам 500 евра за фрлање, нови C3 нема да купам никогаш.

Муабеотв ми е подобро ќе купам половно Peugeot 307 HDI, отколку ново Пунто. :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 11:26 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Swordfish НапишиCOLON
martinMK НапишиCOLON
Јасно дека сакате и сакам слим бланкови.. ама грешка сте дека кој како сака си лупа либражи.. стај 3.5лб и ке видиш дека под 90 степени ке се напне бланкот..

Плус Параболици е една дезигнација за акција а не за крапска трска.. општо го грешат поимот лугево..
Параболик од 3.5лб ке има друга акција од фаст тапер или од спод род..

чудно ми е како од една фотографија без да ја видите во живо или да ја пробате зборувате и наогате маани.. и не за пролоџик.. туку општо за се..

само мааните се гледаат а позитивните страни.. пфф.. јок.. :foottap:

И не само на Црничани.. сегде ке си работи како што е дизајнирана и направена да го одработи своето..

Мерило за некој квалитет станаа полупропаднати фирми за трски кој живеат на стара слава..
Светот и технологијата се движи напред па се што е постаро некако не ми ваља..

И не ми е веке битно дали е направена во кина или азија или англија..

кинезиве веке ке почнат деца по пошта да испорачуваат..
Izvadeno od temata prodavam

Иако шекспир сега не важи за некоја си ептен квалитетна марка.. Овие трски се изработени перфектно во времето кога не се штедеше на изработка и квалитет... На риба работи многу меко така да откачување многу тешко..

Koja e realnosta ?????
Реалноста е дека не познаваш доволно за што станува збор..

Еден единствен модел на Шекспир крапски трски е направен според светски стандарди и ултра висок квалитет.. а тој е тој што го продавав..

Имено станува збор за инжинеринг од страна на Англиски фирми за Шекспир и изработка на бланк кој е направен во Холандија, без штедење, без манипулации, без гачки и прикаски.. само за да се пробијат во крапскиот свет на висока врата.. не се пробија и останаа само на тоа.. кој ја имал или ја има знае за што станува збор.. а Шекспир потоа се вратија да прават компромиси во изработката..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 11:39 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Spaiva НапишиCOLON
Незнам, Fox познат по неуништливост, Даива како иноватор (погледнете го V-joint системот) или Спортекс кој дава 10год. гаранција на бланк... да ги ставам во кош или да ги прогласам за пропали со стара слава со jrc, mad, prologic итн...хм?? :roll:

Споредувам цена, не класа. Споредувам комерцијални брендови и тука треба да се види пазарната вредност.
Бланк е бланк, не се троши.

Не ме интересира која класа е, за 500 бона имам избор на ЛУДИЛО половњаци.
Ако јас имам 500 евра за фрлање, нови C3 нема да купам никогаш.

Муабеотв ми е подобро ќе купам половно Peugeot 307 HDI, отколку ново Пунто. :D
Potpolno si vo pravo zatoa i ti napisav.

Najdimi his 3,90 3,5lb,najdimi torix 12,6 3,6 lb,najdimi century focal system 3,90 3,5lb,najdi mi akn 3,90 3,5lb za 500 eur i jas ke kupam.
nemi sporeduva Fs e clasa so C3 zosto voopsto ne e isto nemozes da gi sporedis niti pa ng 3,5 lb.Sum imal i znam koi se moznostite FS e clasa ke mi sporedis so tournamentot koja ja zema Boris i tuka pak si u minus.Zosto polesna potenka i pobrza e prologicot od e clasata.Madot sto go zema duki e isto slicno a cenata na novi e duplo poeftino od e clasa polovni.
Taka se sporeduva Spaiva ne se mesaat babi i zabi.

Fox odamna zavrsi so neunistlivost uste pred 6 godini,sportexot zavrsi uste pred 10 godini,daiwata isto.Sega gi pravi ista fabrika kako i prologikot i anakondata i jrc i pelzer i kazi mi zosto da platam duplo za nesto sto e so isti kvalitet i isti performansi

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 11:54 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Sto znaci klasa i performansi kaj sekoja firma na trski.Znaci idat od najslab i kvalitet i blank,so akcija od parabolik se do ultra fast taper i najdobar kvalitet.Sekogas gi sporeduvas istite klasi i performasi na bilo koja firma.Nemozes da zemes najslaba klasa od edna so najvisoka klasa od druga.

Prosto kazano najakata klasa od slaba firma ima performansi da frla 120 gr olovo i pva kaj sakas i kolku sakas i da vleces vo trevi kako crnizani dodeka so drugata si limitiran i so nosivost i so dalecina i so preciznost,da ne zboram za jacina.Dokolku nesi vo moznost da imas barem dva seta koi ke ti pokrijat sve togas moras da vnimavas sto ke odberes.Sekogas polovnoto od najvisok kvalitet e podobro od novoto so slab kvalitet no povtorno cenata e taa koja diktira

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 8:32 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Така е, втор сет за да покрие сосема различна ситација е повеќе од потребен.
Мојот 1 сет е за солидни дистанци, сигурен улов и сатисфакција.
3лб. фулл параболик, spigot со одличен бланк.

Фајт сет ќе правам наскоро, C3 то го земам во предвид но само ако најдам половни за некоја цена до 300e.
Буџетот го токмам за АКN, доколку дојдам до солидна цена. Нормално половни.

Сепак, нашето искуство кажува дека колку имаш во џебот...толку ќе купиш.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Ное 16, 2013 9:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
JaneMK НапишиCOLON
Novata C3 ke bide kako His ive i C2
Za cena od 165 eur nova vo verzija 3,90 3,5 lb nemozes da najdes od gore spomenatite ni 10 godini stari a kamoli kako sto pisuvas novi.
A koj toa gi stava novite Prolgic C3 trski vo ist kos so ovie gore sto gi navede i se poskapi bar po tri pati,koj :?: :?: Jas,Ti nekoj od forumot ili mozda proizvoditelot.Ili taka ni odgovara pa si fantazirame.
Jane ti si daleku poiskusen od mene i znaes deka samo Alps Drzacot i Fuji karikite od century C2 vredat povece nego cela C3.
Toa sto Prologic pretendira da gi pretstavi vo ista klasa voopsto ne e dokaz za nisto.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS14»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum