www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Дек 22, 2024 11:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 4:37 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
MaximJaki НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
Najvazno e da imas garancija .Ce kupis trki od Anglija , pa pukne Hi S i sto ? Znaete li kolku kosta transport da ja pratis tamu kade si ja kupil ..dzaba mi sto ce mi ja smenat bez pari koga transportot jas go plajcam i seto toa ce vlecka meseci . . . otide sezonata. Mora covek i na toa da misli , pred da resi sto kupuva, posebno koga se raboti za poskapa trska . . .

Сите висока класа фирми даваат целосна гаранција, Центури дава ама јас сеуште незнам никој од блискиве ни комшиски земји да Центури му ја исполниле гаранцијата... Јане имаше случај каде што го скрши FMJот и кога сакаше да ја активира гаранцијата, Центури му ја бараа сметката ( а трските купени пред 3-4 години ), гаранцијата не му ја активираа...
По српските и бугарските форуми има уште еден куп вакви примери ради ИКС причини гаранцијата не им била активирана... Значи со еден збор гаранцијата на Центури е само за на лист со кој што можеш да си избришеш нешто и ништо друго ( барем за овие простори ).
ФриСпирит исто дава гаранција, ама дали ја исполнува незнам. Спортекс знам за 2 случаеви кај нас со издесени глупости... Едниот е дека спиготот излета после 3 фрлања, а другиот е трската се распука на вадење риба и гаранцијата не ја активираа германците...

Сума сумаре, ако ти се скрши трската бате не германец не енглез НИКОЈ не те рецка...
Nemam iskustvo so ovie firmi, ali znam za musicarkite ( zboram za Loop ) . Koga go skrsiv vrvot , pokraj toa sto me prasaa kako se slucilo toa me prasaa i dali imam smetka. Iako vrvot se skrsi po moja greska , ke dobiev nov bez nadoknada ako ja imav smetkata, posto ja nemav si plativ 50 evra za nego.
Smetkite treba da se cuvaat zatoa sto oni se garancija. Istoto vazi za najgolemiot del roba sto se kupuva na zapad, na primer tehnicka roba, obuvka i slicno.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 6:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
Jaooooooo covece strasna rabota, Sportex se izrabotuva vo Kina bre lugje aman ;) ;)

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 6:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Daniel НапишиCOLON
Jaooooooo covece strasna rabota, Sportex se izrabotuva vo Kina bre lugje aman ;) ;)
Кумановац, го чекам повратниот маил од спортекс, да видиме што ке кажат они каде им се изработува бланкот а и зашто го нема тоа МАДЕ ИН ГЕРМАНИ веќе...
така да до тогаш све е гачки и прикаски, бирај некоја енглескиња ајде, ги мењаат за амури од велешко :volku_golema: :ok_ok:

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 7:54 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
decki pridrzuvajte se kon temata.
Se sto e von tema - brisam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 8:05 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Aпр 23, 2013 10:40 pm
МислењаCOLON166
Мое мислење е дека без обзир каде се направени дали бланковите или целата трска, сепак зад нив стои една голема и реномирана фирма дали е тоа спортекс или фри спирит или која и да е друга по позната фирма, сепак мислам дека и да се направени во кина или во индонезија..., сепак подлежат на контроли и проверки од стручни супервизори кои што одлучуваат за квалитетот на карбонот, на блакот, на лакот итн. кои што потпишува дека се е во ред и дека може да полежи на ваква или таква гаранција, и мислам дека сигурно нема да го протресе два три пари бланкот како што прочитав во некој пост погоре и ќе го одобри, затоа што ако послем тоа ако се случи некоја фабричка мана на параболиците, сигурно него ќе го фатат за гуша и може да изгуби и работа.

А што се однесува до квалитетот што стига кај нас и во нашите соседни земји, како и за се друго, така и за риболовната опрема се носат трето класни работи. Се што личи или се сомневаат за некаков дефект, се пакува и се испраќа кај нас.

Што се однесува до гаранцијата кај нас и во нашето соседство не е удостоена, мислам дека проблемот не е до производителите него е до нашите препродавачи. Не сакам никого да прозивам, ама мислам дека се носи трето класна роба, која е од сам старт поефтина, а се продава и по цена како првокласна и се промовира како таква. Па затоа и самите производители се пазат од такви работи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 23, 2013 11:33 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Јас купив 3 спортекси, не пишува од каде му е мадето...ама параболикот работи перфектно.
И ми е гајле од каде е...Спортекс купив поради квалитет, поради традиција и поради себе.
И да е во Кина, ништо не ми менува...апсолутно.

Не навлегувам каде е бланкот, каде се мотале карикиве, халтерот што бил итн...
Мене Спортексот ми прави разлика, апсолутна и врвна сатисфакција при вадење на риба, фрлање и пред се сигурност.

Сакав да е спигот, и да има плус карика.

Не ми покрива секаква ситуација, но квалитетот на бланкот се гледа при првото фрлање. КОј не верува, слободно следна кампања со мене.

Е сега што се спремам да купам машини...Со сигурност се направени во Кина. За овие се откажав од Shimano Ultegra 5500 XTB со борбена шпулна.

Ппогледнето го енглезов, уште мале ќе ја тетовира на главата... :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 24, 2013 7:10 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Јан 26, 2012 7:33 pm
МислењаCOLON2782
Ke se zamesam za kratko....
Sportex -germanec bil i ke bide ,kako sediste na firma.
Sega ,od pred nekoja godina/dobar drugar sum so Moma od PKVM,uvoznik na sportex vo RS,bas go prasav/...znaci mozebi nesto e smeneto od lani/preklani....iako s e somnevam....BLANKOVI se pravea na TAIWAN tehnicko tehnoloski nesto se porazvieni pred kinezite /kontinentot/..i blankovi se prakaat vo deusthlad za da se dorabotuvaat trskite sp[ortex vo germanija,znaci okca,montaza,halteri montaza,isporaka na blankovi za drugi firmi itn....
Arno ama kinezite kako sto gi dal gospod vredni i toa sto tezneat kon sovrsenstvoto i toa sigurno go "osvoile"pa sega ima indicii deka i montaza na okca,halteri,balansiranje i finalna obrabotka da e vo Taiwan....poradi toa sto istoto sto go pravile germanski rabotnici,kinezite go pravat za 3 x poeftino..no pod kapa na Sportex inzenjeri,tehnicari itn...
Rezime:
Sportex i ponatamu germanec
Sportex blank sigurno TAIWAN do lani...od sega ne garantiram i se ograduvam bidejki pazarna ekonomija cini cuda :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 24, 2013 8:45 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
[quote=.........]
По српските и бугарските форуми има уште еден куп вакви примери ради ИКС причини гаранцијата не им била активирана... Значи со еден збор гаранцијата на Центури е само за на лист со кој што можеш да си избришеш нешто и ништо друго ( барем за овие простори )..[/quote]

За поточно информирање на колеѓите сакам да напоменам дека горенапишаното во никој случај не е вистина барем делот кој са однесува за увозникот на Century за Бугарија Христо Ѓеорѓиев.
Досега не се има случено да се оштети трска а да не му се уважи рекламација доколку таа била купена кај него, дури Јас сум носел трски на колеги од Србија да им помогнеме при сервисирањето.
Би ми било многу интересно да се напише во кој тоа бг форум се тие примери !
Очигледно брзо се заборава дека увозникот ве удостои да ве прими и во Недела па и да си поиграте со сите трски кои во моментот беа на лагер!
И не се расправајте толку од каде е и каква е трската, најважно е на Вас да ви се допадне , да ви причинува задоволство кога ловите!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 24, 2013 9:41 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Исто и овде чистка, докажување кој колкав рибар е и што фатил и не фатил во рака...во Лаф Муабет.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 10:32 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
MaximJaki НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
MaximJaki НапишиCOLON
Е сега водам една тема/дебата на еден англиски крапски форум и дебатата оди кон тоа дека и во англија произведените трски во последно време се рамнат со ѓубре... Што правиме тука ? :cray:
Napisi koji konkretno Made in England krapski trski se ramnat so dzubre ? I Century li e vo niv ?
Го копирав цел муабет што е значи.. но конкретен одговор за која фирма станува збор не пишаа енглезите... е сега остануваат 3 фирми кои што се ФУЛ made in england па сигурно е за некоја од нив, а тоа се: Bruce Ashby, Harrison i Century...
Neka mu e lesna zemjata na Bruce Ashby , si zaminal denovive od ovaj svet . . .. Od sega negovite trski ce bidat raritet i najverojatno ce imaat ubava cena , nekomu mu se stemni nekomu ce mu se razdeni .

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY