Belosija
Dobredojde.
Zbor dva nesto za sebe?
Od kaj si, kolku vreme musicarish i sl.
Neznam koja e taa Dam trska ama se soglasuvam so tvoeto razmisluvanje. Goleminata na ribite vo Mk ne iziskuvaat pojako od #4, osven ako frlash strimeri. Jas bi odel na dolzina od 9 futa.
Kolku pari planiras da potrosis?
Neznam Sieera koja cena se? Cekam Jane da kaze.
Aj ke mislime nesto ste zaedno na forum.
Збор два за мене. Јас сум од Битола, но работата ми дозволува доста шетање низ Македонијата наша мала, се изналовив попат на убави планински реки. А за мушичарење сум тотален почетник. Досега кленот го ловев најмногу на печи претежно од река загазен во водата, ама мислам дека мушичарењето ќе ми е поинтересно. Пари за старт имам едно 200 евра за комплет, значи трска машинка конец бакинг ... Па сега да му ја мислиме што и како кај нас може да се најде. Често сум во Скопје така да ќе ги поминам сите продавници што ке ги предложите.
Малку ми е збунувачко тоа класифицирање а доста читав за него, на пример ако земам #4/5 што точно значи тоа? Дека можам каков шнур да ставам и 4 и 5 DT i WF на истата мушичарка? Само еднаш налетав на чиста #5 и тоа DAM -от за кој што прашав. И каков бакинг 20 или 30 либри? И секако дека би сакал да е од неколку делови дека може да се носи насекаде.
Поздрав и благодарам за брзите одговори на сите.