www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 01, 2024 12:34 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS17»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Со каков чамец ловиме
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 4:21 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
So profesionalci ne razgovaram na forum :filip: :filip: :filip:

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 4:23 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
:filip: :filip: :filip: :filip: :filip: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 4:23 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 20, 2012 7:24 am
МислењаCOLON684
Daniel НапишиCOLON
:shake_hand: taka e teraj brat i so zdravje da si koristis sto i da si zemes :thumbs_up:
Прво да ги земам, па после ќе си честитаме. Има време за честитање. Ве молам не ја расипувајте темата. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 4:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
A ti bre Etiopski Maniken taka li gi napravi ovie 9000 posta , kako soncogled si da znaes samo :D :D :D

P.S.....Vrska nemas :D :D

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Синоок, само мое скромно мислење...
Моторчето е екста! Тоа што е четиритактно и што е 2.5кс убеден сум дека поекономичен нема да најдеш 100%. Сузуки е сузуки и посебно ако е нов и ако си го одржуваш како што треба ќе те служи 100 години! Далеку е тоа дека томос 4 е лош мотор !!! Тоа може да го каже само некој кој никогаш не го отворил и не го одржувал воопшто или пак некој кутар кој купил ваков никогаш неодржуван мотор и со тоа му го исчистил ѓубрето на некој... Ако се купува томос 4 со некој кој малку од малку се одбира во томоси тогаш нема промашај, делови евтини без пари на секој пазар може да најдеш, а и за 600 и кусур евра што ќе ги дадеш за сузуки-то ќе земеш три томоси од кои можеш да преклаваш делови, да менуваш до миле воље... Меѓутоа ако можеш да си го приуштиш сузуки-то тогаш не размислувај воопшто, за оние кои купуваат со „броени пари“ за некојси 200-250 евра се најдува томовче екстра!
Чамецот јес да е евтин, но баш тоа и ме плаши! Тоа што ти го напиша Тапа за материјалите имај го во предвид, а јас барем сум убеден дека е барем едно 10 пати понеквалитетен материјалот и изработката од маестрал иако е стар колку татко ми... Се сложувам дека техниката и технологијата оди напред, но маестралот и спорт београдот со овој интекс батка не се на исто рамниште, едноставно не се споредливи... Ако сакаш да споредуваш стара со нова технологија во рангот на маестрал тогаш треба да го споредуваш на Јане чамецот со некој маестрал... Е тука веќе квалитетот и изработката се гледа дека напредувале во текот на овие години, тежината се намалила користејќи алуминиум, подобри вентили и така натаму...
Тоа што се клупите на надувување тоа пак уште поголема маана според мене, пробај да поседиш на таква клупа на надувување подолго време :crazy: , а и колку ќе издржат и тоа е прашање... Според мене чамецов е убав и исплатлив само ако го користиш за да се префрлиш од друга страна или за развлекување и прихранување кај крапскиот риболов, некаде на лош терен за да не бираш места од каде да го симнуваш чамецот, него овој спакуван да го симниш и на лице место да го напумпаш, едниствено тоа му го гледам како предност...
Сепак ти си знаеш најдобро што ти е потребно и што најмногу одговара на твоите потреби!
Најдобронамерно ти го пишувам ова, те молам не ме сваќај погрешно.

П.С.
Имам добар пријател авто-превозник кој има редовни тури еднаш неделно за Чешка, можам да го прашам колку би чинело да ти го донесе до Скопје ако сакаш... Поздрав

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:28 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON684
Фала другар на советите, земени се во обзир, во секој случај. Сепак сум одлучен за оваа комбинација, а дали ќе се покаже како добитна, времето ќе покаже. Инаку, другар ќе оди приватно за Чешка пролетва, па ќе гледа да ги донесе работиве. Фала за помошта во секој случај. :shake_hand: Се цени.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:31 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
sinooksk НапишиCOLON
Во секој случај, половни Маестрал и Томос 4 за 750 еу vs нови SuzukiDF 2,5S и Intex Mariner 4 за 800 еу? :D Не ме зезај :D
Drugar Suzukito e verovatno podobar od Tomos sepak toa e marka ne e sala,ali ako go stavis toj motor ili bilo koj od toj tip na Intex Mariner 4 podobro da go vrzes so jaze,vo slucaj da ispadne da mozes da go izvadis od voda.
Mislam sto i da kupis tvoi pari davas ali i promoterite velata deka drzacot na toj camec e namenet za pomali troling motori.
Drugo tie roletnite sto zluzat kako dno ne se ni odaleku isto stabilni kako drvenite ili aluminskite kaj maestralot.Kaj maestralot ima da se cudis sto sve ke izdrzat daskite na niv,dve rasklopivi stolcinja so dvaica sto kilasi na niv,ftiziderce i kofi od polikolor polni.Na tie roletnite ne bi se osmelil da zastanam i da frlam taka stoejki :nono:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:39 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON684
Си пишува таму каков мотор трпи чамецот, токму заради тоа како избор падна и Сузуки-то. А за подот, и за тоа си пишува. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Da dodadam samo toj na JaneMk camecot izgleda dobro i kvalitetno,no toj camec Jane go ima mozda nekolku godini a kakov ke bide za 10 ili povece godini nikoj nezna e.Muabetot mi e deka maestralot e prisuten na ovie prostori 40god,jas letovo vo Dojran lovev na eden proizveden sedumdeset i nekoja godina,mu gi znaeme site dobri i losi strani koi raka na srce se malku.
Mene Beograd sport mi se dopadja isto ali samo ako go zimas za podolgi,podalecni plovidbi mnogu e pobrz vo voda od maestralot.
Kako i da e ti si znaes :crazy:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 26, 2014 7:52 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON684
Како што кажав, согледувајќи ги моите потреби, изборот се скуси, и генерално, одлучен сум за оваа комбинација. Од ова побрзо не ми треба. .

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS17»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum