Perun i sam znaes deka i lani i preklani imase moznost da se odi na ovoj musicarski kup.
Za zal ne uspea da se sobere ekipa od Makedonija.
Veruvam deka dokolku se sobere ekipa moze i ovaa godina da se otide.
Eve jas Vi garantiram deka ke se otide.
Ajde soberete se.
Saso
malku hronoloski:
1. 2012 godina.Prvata pokana dojde od Vasil Kostov na denot na musicarskiot sobir(okolu 25 juni).Vaka otprilika bea negovite zborovi:
Bas se raduvam sto postojat musickari vo Makedonija.Nie (MRF) sekoja godina dobivame pokani za ucestva na najraznorazni manifestacii(kupovi,prvenstva,balkansko,svetsko) no nemozeme da ispratime nikoj da ja prestavuva Makedonija,posto ne poznavame musickari.Soberete se i jas ke napravam napor MRF da vi ja plati bar kotizacijata da mozete da otidete na Jadransko Podunavski Kup vo Bosna.
Taka i bidna.Stapiv vo kontakat so Pesic koj sto bese maksimalno posveten ,ni prati pravilnici,programa,i redovno kontaktirase so mene.Da ne zaboravam da spomnam deka MRF se nafati da ja plati kotizacijata iako taa godina nemase koncesija i MRF nemaa sobrano sredstva od legitimacii.
Taa godina jas bev medijatorot i jas si ja snosam odgovornosta zatoa sto JAS JA ZEZNAV RABOTATA
.Posle sobirot im kazav na ludjeto okolu mene,objaviv na forum i se prijavia samo cetvorica.Edniot od niv se otkaza uste na sam pocetok i ostanaa trojca (kolku sto i bese minimumot).
Tretiot ne zezna site posto se otkaza na edna nedela pred odenjeto.Toj ja zezna MRF,ne zezna i nas posto site bevme spremni.
Jas licno se izviniv do organizatorot i otidov vo MRF i mu ponudiv na Pesic da ja platam kotizacijata za MRF da ne trpi steti poradi mojata slaba organizacija.
2. 2013 godina.Na mojot mail (i na mailot na MRF) mi dojde pokana uste vo juni.Pokanata e pristignata zatoa sto bev staven vo cirkularno pismo so eden kup ludje.Od juni do avgust molk i tisina.Nekade vo avgust nekoj od lokalcite mi se javija po telefon i me prasaa dali sakam da odam i deka sve ke bilo plateno .....
Gi odbiv zatoa sto vo toj period bev za Laponija i odmorot vekje mi bese isplaniran.Se sekjavam deka Saso napravi maksimalni napori da se isprati ekipa od MK i duri izboksuva da se pokrijat site trosoci a ne samo kotizacija(mozebi i od negovi licni pari)
.
Za zal mnogumina nemozea da odat bas zatoa sto nemaa slobodni denovi ili pak bea vekje na odmor so familiite.No i taa godina ista greska.Celata informacija se odvivase preku telefon ili pak na forum.
3. 2014 godina.Pak slicna situacija.Pokana dosla (ovojpat jas ja nemam ama dosla kaj Perun) uste vo juni.
Se ceka do avgust i togas uka buka se pravat maksimalni napori da se prati ekupa od MK.
Se pravat dve greski:
- ne se spodeluva informacijata navremeno za da mozat ludjeto da planiraat slobodni denovi za vreme na manifestacijata
- ne se spodeluva do site musickari tuku ovde na forum i po telefon.Na ovoj nacin se ostava prostor nekoj da rece deka ne bil pokanet ili pak deka se privilegirani clenovite od forumot.Toa na mene mi se sluci.
Saso jas znam deka tvojte nameri se dobri i deka se raduvash na sekoe pomestuvanje od mrtva tocka.
No citaj go naslovot na temava Musicarski DRZAVEN kup. Zatoa treba site raboti da bidat organizirani od avtoritet koj ke zastane zad svojata inicijativa.