www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 1:30 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: MOLBA do moderatorite
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:31 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
I uste im gi dal ezercata vo park da stopanisuvaat da gi sredat i napravat nesto ke gi sredat i toa kako...Ne pokani kaj nego vo kancelarija da se dogovorime okolu narednoto poribuvanje....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:35 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
е па тоа е најболната вистина -- што скоро секогаш тој што треба да знае дознава последен или преку трето лице
--и не се толку криви институциите и министерствата -- кога овие што се задолжени за тоа ништо не пријаввуваат и не поднесуваат

убаво кажа илија погоре Kako i da e edno e vistina:NARODOT TREBA DA SE UCI.Da se uci kako da se sobira,kako da pobaruva,kako da dejstvuva i kako da go ceni napravenoto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:37 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
krste1978 НапишиCOLON
I uste im gi dal ezercata vo park da stopanisuvaat da gi sredat i napravat nesto ke gi sredat i toa kako...Ne pokani kaj nego vo kancelarija da se dogovorime okolu narednoto poribuvanje....
па првото беше ПОШУМУВАЊЕ :lol: не се рачуна хаххаххахха

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:45 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Bavo za Krste, odlicna brza reakcija.
Sto se se moze ako imas prav covek na pravo mesto vo vistinsko vreme :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 9:45 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 1:55 pm
МислењаCOLON421
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Ицо моабетот е, дека тоа му е во дворот на активен концесионер кој по редот на нештата треба да биде првиот кој ќе истрча на терен, кој има чувари на терен, кој гледаат што се прави, кои треба да реагираат, .....тие со Багерот или Општина Карпош или Град Скопје расчистуваат таму, не е битно кој е, тоа им е работа, ниту знаат, ниту ги интересира дали на камењата има икра и сеуште неизмрестена риба, тука некој треба да дигне телефон, да објасни, да замоли ако може да се пролонгираа малку таа работа, тука моабетот е кој треба да дига телефони сега, концесионерот на чиј терен се уништува икрата, или поединци како Гоце, или ние од овде на форумов ?
Boris slicno bese i kaj Crn Drim (Sega Riboloven revir Crn Drim br.2)..Tamu se cistese koritoto esenta cinam 2010 (mislam Noemvri 2010)....Ja cistese privatna firma (IMETO NE E BITNO ). Taa cistese bez nikakov nadzor na vodostopanski inspektor (so e mislam katastrofalno kako prvo) i vtoro M.Z.S.V pojma nemase so se slucuva tamu....(ne bese izvesteno za nisto, nitu centrala nitu P.E na M.Z.S.V)....Nejse odobrenie za cela rabota sklucuva privatnata firma so Ministerstvo za transport!!!!!!....Znaci papir ima nekakov.....I pocnuva da cisti (nikoj ne e informiran za toa tera bagerot po rekata kaj so sakat i bez nikakov nadzor)....Mu vikam so prajs??? Evo dokument i ostaj me........I eden del go ostava vo sostojba kakov so e denes (namerno ne go cisti, ima i toa zosto)....I idat sega pretstavka do DIZ - Skopje deka od M.Z.S.V ne e reagirano navremeno...... I sega???? Se se zavrsi "pokrieno" so dokument....Toa e......Ova samo kako primer....Taka da mozno e (da ne recam sigurno) i bagerot vo Skopje e rabota "dogovorena"......

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 10:46 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON5485
Bagerot si vrsi normalna rabota so predhoden plan na grad Skopje i rab ja izveduvaat ulici i patista Skopje ....Najverovatno da se dotera i racisti sutot...Jas koga mu ukazav na graonacalnikot odma ja sopra rabotata i vika deka so pravo sum reagiral i ke imal vo predvid za drugi rab da ne se nasteti na ribniot fond....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jул 07, 2012 9:19 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Колега Борис за мрежаџијата што сте го пријавиле,според описот ми е добро познат,они се мрежаџии по наследство,неговиот татко беше многу голем во сред бел ден местеше ноќници на состав Вардар со Лепенец,а зависно од расположение фрлаше и сертме,тој си отиде од овој свет,но сертмето го наследи господинов со кого сте имале средба,тој е алкохоличар ,инаку станува збор за фамилија Шпицови,кој фамилијарно мрежарат еве веќе триесет години,инаку неговиот син е виден на каскада Лепенец кај канал 5 како фрла сертме со неговиот колега Маријан поранешен чувар на ЗСР Вардар од злокуќани,инаку за ваша информација составот е израмнет како нива нема останато камен на камен,спремен е за мрежарење,работата ја заврши багерот.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jул 07, 2012 10:00 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Ви благодарам колеги напишав еден допис т.е. истиот што го пратив до МРФ го испратив до градоначалникот,МЗСВ да можев и на премиерот да му го испратам ќе беше уште поубаво меѓутоа нема меил владата,да види со кого има работа,не знам како да го ставам на форумов да го прочитате сите,единствено не го пратив до министерство за екологија,кои го носат само името до сега не покажале никаков интерес за испратените меилови.Ако знае некој нека ми помогне да го поставам меилот на форумов,благодарам.Целта ми беше како форум рибар мк да испратиме информација ќе имаше поголема тежина од повеќе членови ќе беше, а сега вака како поединец знам како ќе заврши меилот во секој случај благодарам ,сега знам дека ќе мора сам да се справувам со ситуацијава.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jул 07, 2012 10:32 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
copy-paste ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jул 07, 2012 3:17 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON5485
гоце НапишиCOLON
Ви благодарам колеги напишав еден допис т.е. истиот што го пратив до МРФ го испратив до градоначалникот,МЗСВ да можев и на премиерот да му го испратам ќе беше уште поубаво меѓутоа нема меил владата,да види со кого има работа,не знам како да го ставам на форумов да го прочитате сите,единствено не го пратив до министерство за екологија,кои го носат само името до сега не покажале никаков интерес за испратените меилови.Ако знае некој нека ми помогне да го поставам меилот на форумов,благодарам.Целта ми беше како форум рибар мк да испратиме информација ќе имаше поголема тежина од повеќе членови ќе беше, а сега вака како поединец знам како ќе заврши меилот во секој случај благодарам ,сега знам дека ќе мора сам да се справувам со ситуацијава.
GOCE EVE JAS REAGIRAV KAJ GRADONACALNIKOT A SUM CLEN NA RIBAR...ZA NASE DOBRO ZA RIBATA INACE KOGA ZNAM KOJ STOPANISUVA SO TOJ DEL I K ... GI BOLI NAMESTO DA SE GRIZAT ONI UZIVAAT I NEKOJ DRUG IM PRAVI USLUGA...I SI IMAAT ONI CUVARI I SLUZBA NEKA SI GI BRKAAT MREZARITE...

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY